Επενδυτικό σχέδιο 20 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε την Τρίτη η JP Morgan Chase, που περιλαμβάνει αυξήσεις μισθών, άνοιγμα νέων καταστημάτων, και επέκταση των δραστηριοτήτων της καθώς επωφελείται από τις σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία στις ΗΠΑ και από τη βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος.

Και άλλες αμερικανικές τράπεζες έχουν ήδη ανακοινώσει επενδυτικά καθώς οι νέοι φορολογικοί νόμοι αναμένεται να δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη εν μέρει προσφέροντας νέα κίνητρα για κεφαλαιακές επενδύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο του πενταετούς σχεδίου, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα με βάση τα assets θα αυξήσει τους μισθούς για 22.000 υπαλλήλους κατά μέσο όρο 10%, μεταξύ 15-18 δολαρίων την ώρα, θα προσλάβει 4.000 εργαζόμενους και θα ανοίξει περίπου 400 καταστήματα Chase σε νέες πόλεις.

Η JP Morgan αυξάνει επίσης το δανεισμό σε μικρές επιχειρήσεις κατά 4 δισ. δολάρια και τα δάνεια προς τους καταναλωτές που αναζητούν προσιτές κατοικίες, κατά 25% στα 50 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η JP Morgan θα εξοικονομήσει περίπου 4 δισ. δολάρια ετησίως σε φόρους, λόγω του νέου ομοσπονδιακού φορολογικού νόμου, αλλά ανησυχούν ότι τα όποια αποθέματα των τραπεζών θα εξαφανιστούν γρήγορα λόγω του νέου φορολογικού νόμου, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν η μία τις δραστηριότητες της άλλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης