Νέες επενδύσεις της τάξης των 10 εκατ. ευρώ σε διάστημα διετίας δρομολογεί η διοίκηση της Πλαίσιο Computers, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά ειδών τεχνολογίας, χωρίς να αποκλείεται και η είσοδος σε νέους τομείς δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο της ετήσιας παρουσίασης που πραγματοποίησε η εισηγμένη στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Κώστας Γεράρδος, ανέφερε ότι το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει μία σειρά από σημαντικές κινήσεις που θα προσθέσουν νέα στοιχεία στο χαρακτήρα και τη φιλοσοφία της Πλαίσιο Computers.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε ερώτηση εάν αυτές οι κινήσεις περιλαμβάνουν την επέκταση στο χώρο των ηλεκτρικών ειδών με τη διάθεση “λευκών συσκευών” από το δίκτυο της Πλαίσιο, ο κ. Γεράρδος απάντησε ότι πρόκειται για μία κίνηση που έχει μεγάλες απαιτήσεις και για την οποία υπάρχουν σκέψεις την τελευταία πενταετία. “Είμαστε πλέον πιο έτοιμοι να κάνουμε τέτοια κίνηση αλλά δεν σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει κάτι να σας πω, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Με δεδομένο, πάντως το ύψος των επενδύσεων που δρομολογεί η εταιρεία, στην αγορά αναμένουν την επέκταση των δραστηριοτήτων της Πλαίσιο, αν και ο κ. Γεράρδος σημείωσε πως “θέλουμε να κάνουμε μικρά βήματα όσον αφορά την ανάπτυξη μας”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας έδωσε επίσης έμφαση στα ορόσημα του 2017, με αιχμή την πολύ επιτυχημένη σχολική περίοδο με 330.000 συναλλαγές και μία διαρκώς βελτιούμενη πορεία από την είσοδο της Πλαίσιο στη συγκεκριμένη αγορά το 2013, αλλά και τον υπερδιπλασιασμός των πωλήσεων της αλυσίδας κατά την BlackFriday, με τους επισκέπτες του plaisio.gr να ξεπερνούν τα 2.000.000 και τις παραγγελίες να παραδίδονται την επόμενη μέρα παρά τη μαζικότητα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα έγινε λόγος για την εξαιρετική εικόνα της περιόδου των Χριστουγέννων, η οποία δεν υπονομεύθηκε από τις πωλήσεις της BlackFriday, την εντυπωσιακή πορεία του καναλιού πωλήσεων internet (+12% σε ετήσια βάση) και την απόδοση των εμπορικών ενεργειών που έγιναν στη Βουλγαρία που οδήγησαν σε αύξηση των πωλήσεων της θυγατρικής το 2017 κατά 15,2%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης