Οι εργαζόμενοι της Amazon στη Λειψία της ανατολικής Γερμανίας θα παρατείνουν έως την παραμονή των Χριστουγέννων την απεργία τους με αίτημα υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο εργαζομένων Verdi.

Από το 2013, τα συνδικάτα πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες απεργίες στις εγκαταστάσεις της Amazon στη Γερμανία –τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Amazon μετά τις ΗΠΑ– ευελπιστώντας να αναγκάσουν την εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου να αναγνωρίσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που ισχύουν για άλλους εργαζομένους του λιανεμπορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Verdi, πάνω από 400 εργαζόμενοι της Amazon στη Λειψία βρίσκονται σε απεργία κάθε ημέρα από τη Δευτέρα. Την Τρίτη, η Verdi ανακοίνωσε ότι περίπου 1.200 εργαζόμενοι λαμβάνουν μέρος στην απεργία που ξεκίνησε την Κυριακή έως το βράδυ της Δευτέρας σε αποθηκευτικές μονάδες στο Μπαντ Χέρσφελντ, το Κόμπλεντς και τη Λειψία.

Η απεργία προγραμματιζόταν να διαρκέσει έως τις 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το συνδικάτο. Ωστόσο σήμερα ανακοίνωσε ότι η απεργία στη Λειψία θα συνεχιστεί έως τις 24 Δεκεμβρίου.

Η Amazon απασχολεί 20.000 ανθρώπους σε 35 μονάδες στη Γερμανία και προσλαμβάνει χιλιάδες εποχικούς υπαλλήλους για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα πράγματα είναι όπως συνήθως για την Amazon σήμερα με τις καλοπληρωμένες, αφοσιωμένες ομάδες μας, που τυγχάνουν ιδιαίτερου σεβασμού, σε όλη τη Γερμανία να κάνουν ό,τι κάνουν κάθε μέρα — παραδόσεις για τους πελάτες τους», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης