Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση «Discover Baltics», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Δράσεων Εξωστρέφειας «ExportReady» του ΣΕΒ.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με τον Οργανισμό Enterprise Greece, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας στην Ελλάδα, με αφορμή και την 100η επέτειο ίδρυσης των Δημοκρατιών των τριών χωρών της Βαλτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της ημερίδας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, ήταν η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της Βαλτικής, στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των επενδύσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχθηκαν οι ευκαιρίες συνεργιών μεταξύ των εταιρειών και ειδικότερα οι κλάδοι που προσφέρονται για μελλοντικές συνεργασίες, όπως η ψηφιακή οικονομία, η ενέργεια, οι υποδομές, ο τουρισμός και ο αμυντικός τομέας.

Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξαν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, κ. Γρηγόρης Στεργιούλης. Οι Πρέσβεις της Λιθουανίας, κ. Rolandas Kacinskas, της Λετονίας, κ. Maris Klišan και της Εσθονίας, κ. Priit Pallum παρουσίασαν το επιχειρηματικό περιβάλλον, στοιχεία για το διμερές εμπόριο, καθώς και τις δυνατότητες συνεργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις ελληνικές εταιρείες σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην Βαλτική.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας της Λιθουανίας, κ. Marius Skuodis, παρουσίασε τις ευκαιρίες στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και των υποδομών, ο Πρέσβης κ. Tõnis Nirk, στους τομείς της ψηφιακής οικονομίας και του ηλεκτρονικού εμπορίου και ο κ. Kaspars Abiks, που εκπροσώπησε τον Λετονικό Οργανισμό Επενδύσεων και Ανάπτυξης στους τομείς των κατασκευών και των δομικών υλικών. Κλείνοντας την εκδήλωση, δύο ελληνικές εταιρείες, μέλη του ΣΕΒ, η Intracom Defence Electronics και η Corinth Pipeworks, μοιράστηκαν με το ακροατήριο την εμπειρία τους από την επιτυχή τους παρουσία στις χώρες της Βαλτικής

Σε παρέμβασή του στην εκδήλωση, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, σημείωσε ότι «σήμερα, μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε την ενίσχυση και διεύρυνση της διμερούς μας οικονομικής συνεργασίας με τις χώρες της Βαλτικής.

Οι χώρες αυτές, εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν κοινά χαρακτηριστικά και αποτελούν ένα στενά ενοποιημένο οικονομικό χώρο. Οι εταιρείες μας ενημερώθηκαν για τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες με την προοπτική διοργάνωσης, προσεχώς, επιχειρηματικής αποστολής στις χώρες αυτές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης