Άμεσα κατατίθενται οι πρώτες αγωγές αποζημίωσης για τις ζημίες που έχουν ήδη υποστεί οι επενδυτές από τα χρηματοπιστωτικά μέσα της Folli Follie, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.

Όπως αναφέρει, οι αγωγές θα συνοδευτούν από αίτημα διάρρηξης των πράξεων προσημείωσης της περιουσιακών στοιχείων της FF στις οποίες έχει προχωρήσει η διοίκηση της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών κάνει λόγο για αργόσυρτη διαδικασία αποκάλυψης του σκανδάλου της Folli Follie, «ενώ με βάση τα όσα έχουν δημοσιευτεί μέχρι στιγμής από το πόρισμα της A&M για έναρξη της απάτης πιθανώς από το 2001 ανακύπτουν αναρίθμητα νέα ερωτήματα για εξαπάτηση επενδυτών κατά το παρελθόν».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η περίπτωση της συγχώνευσης το 2010 των εταιρειών Καταστήματα Αφορολόγητων ειδών ΑΕ (ΚΑΕ ΑΕ) , της Folli Follie AE και της ELMEC SPORTS ΑΕ μέσω της οποίας έπαυσαν να διαπραγματεύονται ανεξάρτητα στο ΧΑΑ οι μετοχές των ΚΑΕ ΑΕ και ELMEC SPORTS».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών «με βάση το ενημερωτικό δελτίο της συγχώνευσης, η αποτίμηση (…) ανερχόταν σε ύψος 1 δισ ευρώ για την FF και μόνο 450 εκατ για την ΚΑΕ ΑΕ (βλ σελ 266 ΕΔ), που οδήγησε σε υπερβολικά ετεροβαρή για τους μετόχους της ΚΑΕ ΑΕ σχέση ανταλλαγής μετοχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο σήμερα που αναδεικνύεται το μέγεθος της απάτης, η εκτίμηση αποτίμησης της FF μετά βίας ανέρχεται σε 300 εκατ ενώ αποδεδειγμένα το τίμημα που αντιστοιχούσε στην πρώην ΚΑΕ ΑΕ ανερχόταν βάσει της πώλησης (…) το 2013 στα 890 εκατ .ευρώ».

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, με βάση τα παραπάνω σημειώνει ότι η «FF υπερτιμήθηκε πάνω από 3 φορές , η ΚΑΕ ΑΕ υποτιμήθηκε στο μισό», κάνει λόγο για εξαπάτηση των μετόχων των ΚΑΕ και προαναγγέλλει κατάθεση αιτήσεων αποζημίωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης