Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοινώνει ότι έξι Ενδιαφερόμενα Μέρη υπέβαλαν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για τη μίσθωση του μεταλλευτικού εργοστασίου στη Λάρυμνα, των μεταλλείων στη Λάρυμνα και το Λούτσι και μεταλλευτικών δικαιωμάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής (με αλφαβητική σειρά):
COMMODITY & MINING INSIGHT IRELAND LIMITED
GEK TERNA S.A. – AD HOLDINGS AG
MYTILINEOS S.A.
SOLWAY INVESTMENT GROUP LIMITED
THARISA PLC
TRAFIGURA GROUP Pte Ltd.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού (φάση δεσμευτικών προσφορών).

Tο ΤΑΙΠΕΔ, μετά από ανάθεση του Ελληνικού Δημοσίου, διενεργεί διεθνή διαγωνιστική διαδικασία αναφορικά με:

(i) τη μίσθωση του δημόσιου μεταλλείου Λάρυμνας, που περιλαμβάνει τα σχετικά μεταλλευτικά δικαιώματα, το μεταλλευτικό εργοστάσιο και τα ακίνητα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό του, τα οποία ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και επί του παρόντος μισθώνονται στην “Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Ανώνυμη Εταιρεία ΛΑΡΚΟ” (ΛΑΡΚΟ) και

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(ii) τη μίσθωση του δημόσιου μεταλλείου στο Λούτσι, το οποίο περιλαμβάνει τα σχετικά μεταλλευτικά δικαιώματα με τα ακίνητα και τις εγκαταστάσεις του, τα οποία ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το άρθρο 21 Ν. 4664/2020, στις 23/11/2020 ο ειδικός διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ δημοσίευσε πρόσκληση για υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στη ΛΑΡΚΟ μέσω διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας. Πρόκειται για παράλληλη, ωστόσο ξεχωριστή και ανεξάρτητη διαδικασία από τον διαγωνισμό του Ταμείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης