Ελλάκτωρ: "Πράσινο φως" στην ΑΜΚ των 120,5 εκατ. ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, 16:04
Ελλάκτωρ: "Πράσινο φως" στην ΑΜΚ των 120,5 εκατ. ευρώ

«Πράσινο φως» στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, έδωσε η γενική συνέλευση των μετόχων, με ποσοστό 68,24%.

Κατά της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ψήφισε το 31,75%.

H αύξηση θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 133,9 εκατ. νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, με τιμή διάθεσης 90 λεπτά ανά μετοχή και αναλογία 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές.

Τα κεφάλαια τα οποία θα αντληθούν από την προτεινόμενη αύξηση θα διατεθούν ως εξής:

- Ποσό περίπου 20,5 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί από την Ελλάκτωρ για τη χρηματοδότηση και επιτάχυνση των επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας.

2. Ποσό περίπου 100 εκατ. για τη συμμετοχή της εταιρείας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της, Άκτωρ, εντός 3 μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης.

Το σύνολο των κεφαλαίων που θα αντλήσει η Άκτωρ θα διατεθεί με στόχο να καλύψει υποχρεώσεις από δραστηριότητες του εξωτερικού, κυρίως αυτές που σχετίζονται με την κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, αλλά και τις υποχρεώσεις της στην ελληνική αγορά, 45 εκατ. και 55 εκατ. αντίστοιχα.

Είχε προηγηθεί η έγκριση της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 212.129.282,97 με μείωση της ονομαστικής αξίας του συνόλου των μετοχών της από 1,03 σε 0,04 ανά μετοχή, προς ισόποσο συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων, με ποσοστό 68,24% υπέρ και 31,76% κατά.

Νωρίτερα η γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία πραγματοποιήθηκε με απαρτία 81,98%, είχε ψηφίσει κατά της ανάκλησης των μελών του διοικητικού συμβουλίου (ποσοστό 66,70%), ενώ υπέρ της ανάκλησης, θέμα που είχε θέσει η Greenhill των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου, ψήφισε το 31,76% και λευκό περί το 1,6%.

Σε ομιλία του ο αντιπρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Α. Ξενόφος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τη διοίκηση για να μπει ο Όμιλος σε βιώσιμη τροχιά.

Ο κ. Ξενόφος ανέφερε ότι η Ελλάκτωρ είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς Ομίλους στη χώρα, με παρουσία σε όλους τους τομείς, όπως η κατασκευή, οι παραχωρήσεις αλλά και η ενέργεια.

Όπως είπε, από το σύνολο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου τα 100 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν στην κατασκευαστική Άκτωρ, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ενδιάμεση χρηματοδότηση του Ομίλου, ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Για το 2021, σύμφωνα με τον κ. Ξενόφο, αποτελούν η σταθεροποίηση του κλάδου της κατασκευής και η αποκατάσταση της ρευστότητάς του.

«Οι αποφάσεις που θα πάρετε σήμερα θα κρίνουν το μέλλον του Ομίλου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ.  

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Greenhill Ιάκωβος Βινιέρης ανακοίνωσε ότι οι μέτοχοι της εταιρείας (κ.κ. Καϋμενάκης και Μπάκος), σε περίπτωση που εγκριθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ, τόσο για τα δικαιώματα που τους αναλογούν όσο και στα τυχόν αδιάθετα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, 16:04