Για επιτυχημένη έκβαση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ κάνουν λόγο πηγές της εισηγμένης εταιρίας. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους το ποσό των 120,5 εκ. ευρώ υπερκαλύφθηκε κατά 2,2 φορές. Στη διαδικασία συμμετείχαν 100% ιδιωτικά κεφάλαια, σημειώνουν πηγές της εταιρίας.

Τονίζουν ακόμη ότι «η επιτυχία αυτή αποδεικνύει το κλίμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρίας αλλά και της ελληνικής οικονομίας και φυσικά στο στρατηγικό σχεδιασμό της νέας διοίκησης του ομίλου που στόχο έχει να δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι από τα 120,5 εκατ. ευρώ που ζητήθηκαν τα καθαρά έσοδα –μετά την αφαίρεση εξόδων 1,6 εκατ. ευρώ- ανέρχονται σε 118,9 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 98,6 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της 100% θυγατρικής ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, εντός τριών μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης.

Από τα 118,9 εκ. ευρώ θα αποπληρωθούν επίσης το ομολογιακό δάνειο 50 εκατ. ευρώ (το οποίο αντλήθηκε στις 17 Μαίου για την κάλυψη βραχυπροθέσμων υποχρεώσεων ως ενδιάμεση χρηματοδότηση). Το υπολειπόμενο ποσό 48,6 εκατ. ευρώ θα καλύψει υποχρεώσεις για την έξοδο της Άκτωρ από δραστηριότητες σε Αυστραλία, Βραζιλία, Αγγλία αλλά και για την κάλυψη υποχρεώσεων προς προμηθευτές και υπεργολάβους στην ελληνική αγορά.

Άλλα 20 εκατ. ευρώ της αύξησης κεφαλαίου θα διατεθούν για τις προσεχείς επενδύσεις του ομίλου στον τομέα των ΑΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης