Η easyJet ανακοίνωσε σήμερα στις ρυθμιστικές Αρχές ότι η οικογένεια Χατζηιωάννου κατέχει πλέον λιγότερο από το 30% της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας.

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ο οποίος ίδρυσε την easyJet και μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχός της, έχει επικρίνει τη στρατηγική της εταιρείας. Νωρίτερα φέτος επεδίωξε να απομακρύνει τον διευθύνοντα σύμβουλό της, τον πρόεδρο και άλλους, εκφράζοντας την αντίθεσή του στους χειρισμούς που έκαναν αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα, η easyJet άντλησε περίπου 419 εκατ. στερλίνες μέσω τοποθέτησης μετοχών για να ενισχύσει τα οικονομικά της. Ως συνέπεια της τοποθέτησης αυτής, που ανακοινώθηκε στις 24 Ιουνίου, η ομάδα Χατζηιωάννου «δεν κατέχει πλέον το 30% ή επιπλέον του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας», ανέφερε η easyJet.

Ξεχωριστό έγγραφο δείχνει ότι η οικογένεια Χατζηιωάννου κατέχει τώρα το 29,99% της easyJet από περίπου 33% που κατείχε. Το ποσοστό μπορεί να μειωθεί περαιτέρω, αν εγκριθεί το υπό όρους σκέλους της τοποθέτησης μετοχών από τους επενδυτές στις 14 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης