Διπλασίασε τα λειτουργικά κέρδη ο όμιλος της Ευρωκλινικής κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση, πετυχαίνοντας παράλληλα βελτίωση των αποτελεσμάτων μετά από φόρους.

Όπως δείχνουν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα για το 2017, τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) κατέγραψαν σημαντική βελτίωση και διαμορφώθηκαν στα 3,26 εκατ. ευρώ από 1,32 εκατ. το 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου διατηρήθηκαν στα επίπεδα του 2016 και διαμορφώθηκαν στα 40,20 εκατ. Παράλληλα, τα αποτελέσματα μετά από φόρους παρουσίασαν επίσης βελτίωση, από ζημιές 2,54 εκατ. ευρώ το 2016 σε ζημιές 0,66 εκατ. το 2017.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, ο περιορισμός του κόστους επήλθε μέσω αλλαγών στη δομή, αλλά και τη λειτουργία της Ευρωκλινικής. Συγκεκριμένα, η μεταφορά της Ευρωκλινικής Παίδων από την οδό Αχαρνών σε όμορο κτήριο με αυτό της Ευρωκλινικής, το οποίο ανακαινίσθηκε εκ βάθρων, έφερε οικονομίες κλίμακας εξ αιτίας των συνεργιών, ενώ υπήρξαν λειτουργίες που κρίθηκαν κοστοβόρες και ανατέθηκαν με τη μορφή outsourching σε τρίτους.

Ταυτόχρονα η επί χρόνια συνεργασία με τις ασφαλιστικές, η οποία επεκτάθηκε πέρσι, επίτρεψε στον όμιλο, όπως σημειώνουν στελέχη του, να βελτιώσει περαιτέρω το μείγμα των εσόδων του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον το 50% με 55% των ασθενών της κλινικής καλύπτεται με ασφαλιστήρια συμβόλαια ή με επαγγελματικά ταμεία.

Ο στόχος για τα EBITDA της φετινής χρήσης παραμένει εξίσου φιλόδοξος καθώς σε πρόσφατη συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Βουκλαρής, αποκάλυψε πως το businessplan προβλέπει λειτουργική κερδοφορία 5,8 εκατ. ευρώ.

Επίδοση που θα επιτρέψει στον όμιλο Ευρωκλινικής να εμφανίσει καθαρά κέρδη, ενώ η σχέση δανεισμού ( 29,7 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2017) προς EBITDA θα διαμορφωθεί κάτω από 5 φορές, επίπεδα παρόμοια με αυτά των ανταγωνιστών της.

«Έχοντας πετύχει να διατηρήσουμε το μερίδιό μας στην αγορά, να υπερδιπλασιάζουμε την κερδοφορία μας κάθε χρόνο και ταυτόχρονα να αναδιαρθρώσουμε τον υφιστάμενο δανεισμό μας ύψους 29,71 εκατ. ευρώ, αισθανόμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε δυναμικά στις εξελίξεις του κλάδου μας» σχολίασε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αντώνης Βουκλαρής.

«Το 2017 ήταν μία πολύ σημαντική χρονιά για τον Όμιλο Ευρωκλινικής. Πραγματοποιήθηκαν σημαντικές αλλαγές όπως η μεταφορά της Ευρωκλινικής Παίδων στο κέντρο της Αθήνας, η έναρξη της λειτουργίας του Πολυιατρείου – ΣΗΜΕΙΟ Δ.Υ.Ο. και βέβαια η πιστοποίησή μας ως το πρώτο και μοναδικό νοσοκομείο στην Ευρώπη με το πρότυπο “Patients’ Friendly Hospital”.

Ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε αναδιοργάνωση των δομών και της λειτουργίας του Ομίλου καθώς και σε σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες στον ασφαλιστικό κλάδο» προσθέτει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης