Δίμηνη παράταση προσωρινής προστασίας μόνο στη Folli Follie, ανάκληση της προστασίας που είχε δοθεί αρχικά και στα φυσικά πρόσωπα και απόρριψη των αιτήσεων προστασίας που είχαν καταθέσει η Folli Follie Συμμετοχών και η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, αποφάσισε το Πρωτοδικείο αργά το μεσημέρι.

Ωστόσο, απαγορεύεται, σύμφωνα με την απόφαση η Folli Follie να προχωρήσει στην εγγραφή προσημειώσεων και οποιουδήποτε εμπράγματου βάρους έως ότου εκδοθεί η απόφαση για την κύρια αίτηση που συζητήθηκε πριν από λίγο. Έτσι, μέχρι τότε, η εταιρεία δεν μπορεί ούτε να εκποιήσει περιουσιακά της στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα το Δικαστήριο δεν έθεσε σε καθεστώς προστασίας έναντι των πιστωτών τη Folli Folli Συμμετοχών και την Αικατερίνης (Καίτης) Κουτσολιούτσου, απορρίπτοντας τα δικά τους αιτήματα προστασίας έναντι των πιστωτών τους.

Υπέρ της παράτασης της προσωρινής διαταγής τάχθηκαν οι εργαζόμενοι και οι ομολογιούχοι, ενώ αντίθετοι στην παράταση εμφανίστηκαν οι τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο και ο ΕΦΚΑ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οικονομικός σύμβουλος του Ομίλου που κατέθεσε ως μάρτυρας υποστήριξε ότι η δίμηνη παράταση είναι σημαντική γιατί θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο για τις τράπεζες , ενώ παράλληλα γίνονται συζητήσεις ώστε να επανέλθει η εταιρία» κατέθεσε, προσθέτοντας πως υπάρχει έλληνας επενδυτής, χωρίς όμως να τον κατονομάσει, η πρόταση του οποίου θα κατατεθεί άμεσα στη Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά τους οι τράπεζες, υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από σοβαρό επενδυτή που ήδη κατέχει μετοχές των Άττικα, στον οποίο ωστόσο αντιτάσσεται η Folli Follie. Η FOLLI FOLLIE κατέχει ποσοστό 26% στα ATTICA και η FOLLI FOLLIE Συμμετοχών 10,5%.

Οι τράπεζες υποστήριξαν ότι έχει βρεθεί επενδυτής ο οποιος είναι έτοιμος να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό υποστηρίζοντας ότι αν διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή προστασίας θα μειωθεί η αξία του ενεχύρου.

Η συζήτηση στο Πρωτοδικείο αφορούσε την αίτηση υπαγωγής της εταιρίας στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα (λήψη προληπτικών μέτρων).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης