Η Delta Air Lines ανακοίνωσε ότι περιμένει έναν μακρύ και δύσκολο χειμώνα καθώς η πανδημία συνεχίζεται, αλλά εκτιμά δε ότι η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια θα ανακάμψει αυτή τη χρονιά.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ζημιές 755 εκατ. δολάρια για το δ΄ τρίμηνο, σε σχέση με τα κέρδη των 1,1 δισ. δολαρίων πριν από έναν χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το ποσό αυτό οι ζημιές της αεροπορικής εταιρείας για το 2020 ανέρχονται σε σχεδόν 12,4 δισ. δολάρια, καθιστώντας το 2020 τη χειρότερη χρονιά ιστορικά για την Delta και σηματοδοτώντας τις πρώτες ετήσιες ζημιές από το 2009.

Ο κλάδος παραμένει σε δύσκολη θέση. Οι μήνες μετά από τις αργίες του Δεκεμβρίου είναι παραδοσιακά οι πιο αδύναμοι για τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες ωστόσο έχουν ήδη πληγεί από τους 10 μήνες πανδημίας, που σχεδόν εξάλειψαν τη διάθεση για ταξίδια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Delta Air Lines δήλωσε πως συνεχίζει να πιστεύει ότι η ανάκαμψη θα ξεκινήσει αυτή την άνοιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τώρα βρισκόμαστε στη χειρότερη φάση της πανδημίας, ελπίζουμε ότι πρόκειται για την κορύφωσή της. Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι, καθώς ξεκινά ο εμβολιασμός και γίνεται πρόοδος στην παράδοση και εκτέλεση του εμβολιασμού παγκοσμίως, θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την άνοιξη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης