Αισιόδοξη ότι το χειρότερο της κρίσης της πανδημίας ενδεχομένως να έχει περάσει εμφανίστηκε η Credit Agricole SA, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ειδικότερα η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι παρέμεινε κερδοφόρα το τελευταίο τρίμηνο του 2020, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται σε 124 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά σχεδόν 93% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναλυτές περίμεναν η τράπεζα να ανακοινώσει ζημιές 165 εκατ. ευρώ σε δημοσκόπηση της FactSet. Τα έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 2,6% στα 5,25 δισ. ευρώ.

Οι προβλέψεις της Credit Agricole για επισφαλή δάνεια αυξήθηκαν κατά 59% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, ωστόσο υποχώρησαν σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο στο χαμηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας.

«Αναμένεται να έχουμε -αυτή είναι η ελπίδα- μια αρκετά καθαρή έξοδο από την υγειονομική κρίση κατά τη διάρκεια του 2021» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Philippe Brassac, σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Credit Agricole γνωστοποίησε ότι θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 80 cents ανά μετοχή στη Γ.Σ. των μετόχων τον Μάιο, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για 33 cents ανά μετοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης