Η Continental, η μεγαλύτερη εταιρεία προμήθειας αυτοκινήτων στην Ευρώπη με βάση τα έσοδα, ανακοίνωσε ότι προσβλέπει σε μεγαλύτερες περικοπές κόστους αφότου τα κέρδη β΄ τριμήνου υποχώρησαν 41%, λόγω της χαμηλότερης ζήτησης για οχήματα στην Κίνα και των μεγάλων επενδύσεων για ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα.

«Ανταποκρινόμαστε στην επιβράδυνση της αγοράς, με το να εξασφαλίσουμε αυστηρή πειθαρχία ως προς το κόστος και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά μας», ανέφερε ο CEO Elmar Degenhart.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Degenhart έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη αγορά, με την πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτου στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και στην Κίνα.

Η Continental δεν βλέπει οικονομική ανάκαμψη βραχυ-μεσοπρόθεσμα. «Για το β΄ μισό του έτους, δεν αναμένουμε χαλάρωση των προκλήσεων», τονίζει ο οικονομικός διευθυντής Wolfgang Schaefer.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ωστόσο τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, τις οποίες είχε περικόψει τον προηγούμενο μήνα, επικαλούμενη μια πτώση στην παγκόσμια παραγωγή οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο β΄ τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 41% στα 485 εκατ. ευρώ ενώ τα έσοδα υποχώρησαν 1% και διαμορφώθηκαν στα 11,26 δισ. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης