Η Commerzbank θα διαγράψει 1,5 δισ. ευρώ goodwill στα βιβλία της για το 2020 και θα αναλάβει επιπλέον προβλέψεις για επισφαλή δάνεια, για να αντικατοπτρίζει τα σταθερά χαμηλά επιτόκια και την επίδραση του δεύτερου lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι προβλέψεις για τα επισφαλή δάνεια που ανέλαβε για το 2020 θα διαμορφωθούν τουλάχιστον στα 1,7 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης μιας προσαρμογής 500 εκατ. ευρώ για τις επιπτώσεις της πανδημίας το 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος, Manfred Knof, ο οποίος ανέλαβε αυτόν τον μήνα, προετοιμάζεται να εφαρμόσει μια ριζική αναδιάρθρωση, καθώς η τράπεζα προσπαθεί να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Τον προηγούμενο μήνα η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 610 εκατ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο για την κάλυψη του κόστους αναδιάρθρωσης και τον Νοέμβριο προειδοποίησε ότι οι προοπτικές για τα επισφαλή δάνεια θα μπορούσαν να επιδεινωθούν ανάλογα με το πώς αναπτύσσεται το β΄ κύμα της πανδημίας.

Μετά από αυτή την εκκαθάριση του ισολογισμού, είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας, αναφέρει ο Knof σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την τράπεζα πιο κερδοφόρα μακροπρόθεσμα» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης