Μείωση κερδοφορίας κατέγραψε στο τρίτο τρίμηνο του έτους η εταιρεία κατασκευαστικού εξοπλισμού βαριάς χρήσεως Caterpillar, καθώς οι πωλήσεις της υποχώρησαν και στους τρεις κύριους τομείς δραστηριότητας αντανακλώντας την αργή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας μετά τα lockdowns που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου 1,22 δολαρίων ανά μετοχή, μειωμένα κατά 54% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη της τάξης των 1,16 δολαρίων ανά μετοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έσοδα της εταιρείας το ίδιο διάστημα μειώθηκαν κατά 23% σε ετήσια βάση.

Η εταιρεία έχει πληγεί τόσο από την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει στο επιχειρείν η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας, αλλά τη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς οι επιχειρήσεις πελάτες της καθυστερούν τα προγράμματα κεφαλαιουχικών δαπανών για τους εξοπλισμούς τους.

Ωστόσο, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Andrew Bonfield δήλωσε πως, παρ΄ ότι οι πελάτες της Caterpillar εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί για την πραγματοποίηση σημαντικών αγορών εξοπλισμού, μια γρήγορη οικονομική ανάκαμψη στην Κίνα καθώς και η βελτίωση της οικιστικής δραστηριότητας στη Βόρεια Αμερική αναμένεται να αυξήσουν τις πωλήσεις το τρέχον τρίμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κίνα είναι ένα «φωτεινό σημείο στα έσοδά μας» δήλωσε ο Bonfield στο Reuters, προσθέτοντας ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο οδήγησε σε ετήσια αύξηση 14% τις πωλήσεις μηχανημάτων κατασκευών στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού το τελευταίο τρίμηνο.

Οι μετοχές της Caterpillar καταγράφουν απώλειες άνω του 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης