Αξιωματούχοι της Saudi Aramco δηλώνουν πλέον λιγότερο αισιόδοξοι για την ταχύτητα αποκατάστασης της παραγωγής στα προ του πλήγματος του Σαββάτου στη Σαουδική Αραβία επίπεδα, σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Η πηγή ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν στην Αμπκάικ χρειάζονται περισσότερο χρόνο σε σχέση με εκείνον που αναμενόταν αρχικά για την απρόσκοπτη συνέχιση της παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Aramco αναμένεται να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα αργότερα εντός της ημέρας.

Μετά την δημοσιοποίηση της σχετικής πληροφορίας, οι τιμές του πετρελαίου πήραν και πάλι την ανιούσα, με το αμερικανικό πετρέλαιο τύπου WTI να ξεπερνά και πάλι τα 60 δολάρια το βαρέλι, ενώ το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent, κινείται στα 65,50 δολάρια το βαρέλι.

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, «ίσως πάρει μήνες», ανέφεραν νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters δύο πηγές που έχουν γνώση των δραστηριοτήτων της εταιρείας, μετά από τις επιθέσεις σε πετρελαϊκά εργοστάσια της Σαουδικής Αραβίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Παραμένει ακόμη άσχημη η κατάσταση”, αναφέρει η μία πηγή, αφότου οι επιθέσεις έπληξαν περισσότερο από το ήμισυ της παραγωγής.

Την Κυριακή, μία πηγή του πετρελαϊκού κλάδου ανέφερε στο Reuters ότι οι εξαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας θα συνεχίσουν κανονικά αυτή την εβδομάδα, καθώς το βασίλειο καταφεύγει στα αποθέματα από τις μεγάλες εγκαταστάσεις του.

Ωστόσο, επισήμανε ότι η Aramco θα χρειαστεί να μειώσει τις εξαγωγές αργότερα, εάν συνεχιστεί η διακοπή της παραγωγής για μεγάλο διάστημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης