Αύξηση εσόδων και κερδών παρουσίασε το 2017 η Barilla Hellas, ενώ συνέχισε το τριετές πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 5 εκατ. ευρώ, που άρχισε το 2016, και διατήρησε τον τραπεζικό δανεισμό σε μηδενικά επίπεδα. Η εικόνα αυτή προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ζυμαρικών ανήλθε στα 72 εκατ. ευρώ έναντι 71,7 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ ελαφρά πτώση στα 27,2 από 27,5 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μικτά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 32,6 εκατ. ευρώ από 31,7 εκατ. ευρώ, καθώς το μικτό περιθώριο κέρδους ενισχύθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 45,3%. Τα καθαρά κέρδη έκαναν «άλμα» 21% στα 7,5 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, και ειδικότερα η σταθερά συνεχιζόμενη ενίσχυση των πωλήσεων, οδήγησαν στην περαιτέρω ενίσχυση του μεριδίου της στην αγορά. Η εταιρεία κατέχει την πρώτη θέση τόσο στα ζυμαρικά με μερίδιο 43,3% και στις σάλτσες με 70%.

Ενισχυμένα κατά το 2017 ήταν και τα μεγέθη των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, που υπάγονται διοικητικά στην Barilla Hellas, με τον συνολικό κύκλο εργασιών να ξεπερνά πλέον τα 150 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το 2017 ήταν μια χρονιά κατά την οποία η Barilla Hellas εδραίωσε ακόμα περισσότερο την θέση της τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και διεθνώς.
Η εξωστρεφής δυναμική μας, είχε σαν αποτέλεσμα την σημαντική ανάπτυξη των αγορών της Ανατολικής Ευρώπης κερδίζοντας υψηλά μερίδια στην προτίμηση των καταναλωτών της Πολωνίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Σλοβενίας, Κροατίας, Σερβίας κτλ.» τόνισε ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι οι προοπτικές για την νέα χρονιά είναι εξαιρετικά σημαντικές τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Μεγάλης Ανατολικής Ευρώπης.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς προσβλέπουμε σε σημαντικά οφέλη για την Ελληνική οικονομία κατοχυρώνοντας τον ρόλο της χώρας μας ως φυσικό πόλο πρόσβασης στην μεγάλη αγορά των 300 εκατομμυρίων κατοίκων της Ανατολικής Ευρώπης» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης