Περισσότερο του αναμενομένου από τους αναλυτές «βυθίστηκαν» τα έσοδα της Intel στο γ’ τρίμηνο, με τις πωλήσεις ημιαγωγών (chips) της εταιρείας για server να υφίστανται ισχυρό πλήγμα και τη μετοχή της να σημειώνει βουτιά 10% στις μετασυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Πτωτικά κινήθηκαν, πλην των εσόδων, και τα κέρδη της εταιρείας σε ετήσια βάση, με την Intel να αναθεωρεί ελαφρώς επί τα βελτίω το guidance για το σύνολο του έτους, αλλά να «χάνει» τις προσδοκίες για το outlook του δ’ τριμήνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα καθαρά κέρδη της Intel στο γ’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 4,3 δισ. δολ. ή 1,02 δολ. ανά μετοχή, με πτώση 28% από τα 5,99 δισ. δολ. ή 1,35 δολ. ανά μετοχή, την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,11 δολ. ανά μετοχή, έναντι 1,42 δολ. ανά μετοχή το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους. Τα έσοδα υποχώρησαν στα 18,3 δισ. δολ. από 19,19 δισ. δολ. το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,11 δολ. ανά μετοχή επί εσόδων 18,54 δισ., ενώ η ίδια η εταιρεία προέβλεπε προσαρμοσμένα κέρδη 1,10 δολ. ανά μετοχή επί εσόδων 18,2 δισ. δολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης