Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το μεσημέρι ο γνωστός επιχειρηματίας, ιδρυτής και πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρείας Dodekanisos Seaways Γιώργος Σπανός, σύμφωνα με την Δημοκρατική της Ρόδου.

Νικημένος από την επάρατη νόσο έφυγε από τη ζωή μετά από πολύμηνη μάχη σε ηλικία 69 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σπουδαίος και τολμηρός επιχειρηματίας υπήρξε γνήσιος αυθεντικός λαϊκός άνθρωπος, με κοινωνικές ευαισθησίες, και ταυτόχρονα οραματιστής της ανάπτυξης των νησιών μας.

Στο όραμα αυτό ίδρυσε τη ναυτιλιακή εταιρεία το 2000, αναμφίβολα ένα τολμηρό εγχείρημα για την περίοδο εκείνη καθώς ακόμα πλανιόταν στα Δωδεκάνησα η βαριά σκιά του ναυαγίου της ΔΑΝΕ.

Πολλοί ήταν εκείνοι που αμφισβήτησαν έντονα την επιτυχία του εγχειρήματος όμως ο Γιώργος Σπανός με επιμονή και πείσμα, με μεθοδικότητα, με άριστη οργάνωση, και πάνω απ’ όλα με σκληρή δουλειά, πέτυχε να φτιάξει μια ναυτιλιακή εταιρεία πρότυπο για τις ναυτιλιακές εταιρείες της περιφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και δεν είναι τυχαίο ότι το 2015 βραβεύτηκε από την Lloyd’s List ως η «καλύτερη ακτοπλοϊκή εταιρεία της χώρας».

Ο Γιώργος Σπανός είχε αφήσει το “στίγμα” του, ως άνθρωπος και επιχειρηματίας, πολύ πριν, και συγκεκριμένα το 1973 όταν με τον αδελφό του Γιάννη ίδρυσαν το πρώτο σούπερ μάρκετ της εποχής.

Συνολικά η ζωή του υπήρξε ένας αδιάκοπος και σκληρός αγώνας και πάντοτε στις αρχές και αξίες της οικογένειάς του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης