Ελεύθερος με εγγυοδοσία ύψους 120.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας ο οποίος απολογήθηκε το πρωί στην ανακρίτρια, κατηγορούμενος ότι προκάλεσε ζημία στην περιουσία του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που αγγίζει συνολικά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Σάλλας βρίσκεται κατηγορούμενος για δύο δικογραφίες που αφορούν το αδίκημα της απιστίας και συνδέονται με αγοραπωλησίες πέντε ακινήτων οι οποίες φέρονται να έγιναν από την Τράπεζα το 2006, σε υψηλότερες τιμές από την πραγματική τους αξία, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η Πειραιώς με περίπου 4 εκ. ευρώ. Η δεύτερη δικογραφία αφορά αγορές από την Τράπεζα μετοχών εταιρειών που σχετίζονται με τα ακίνητα αυτά, το 2008, προκαλώντας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ζημία ύψους 6 εκ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Τράπεζας Πειραιώς αρνείται όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας πως τα επίμαχα ακίνητα χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα για να στεγαστούν υποκαταστήματα της Τράπεζας. Για το λόγο αυτό ο κ. Σάλλας επιμένει πως ουδεμία ζημία προκλήθηκε στην Τράπεζα, προσκομίζοντας και σημερινή βεβαίωση με την οποία η Πειραιώς βεβαιώνει πως δεν ζημιώθηκε.

Εκτός από τον κ. Σάλλα, στην πρώτη δικογραφία, κατηγορούμενοι είναι περίπου 15 άτομα, μεταξύ των οποίων και μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Τράπεζας που έδωσαν το «πράσινο φως» για τις αγοραπωλησίες ενώ στη δεύτερη οι εμπλεκόμενοι είναι 10.

Όλοι απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Η μεγαλύτερη εγγυοδοσία επιβλήθηκε στον κ. Σάλλα ενώ ένας ακόμη συγκατηγορούμενός του υποχρεώθηκε να καταβάλλει εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης