Κατά 10% ενισχύεται η μετοχή της Alstom, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν το α’ εξάμηνο της χρήσης, αφού οι παραγγελίες αυξήθηκαν.

Οι πωλήσεις της γαλλικής εταιρείας κατασκευής τρένων αυξήθηκαν στα 7,44 δισ. ευρώ για το εξάμηνο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, από τα 3,52 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πωλήσεις β’ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 3,74 δισ. ευρώ, 2% υψηλότερα των εκτιμήσεων, ανέφεραν οι αναλυτές της Citigroup.

Η τράπεζα τόνισε πως οι αρνητικές ταμειακές ροές της Alstom στο α’ εξάμηνο των 1,46 δισ. ευρώ, ήταν 15% υψηλότερα των προσδοκιών, χάρη στο χαμηλότερο από το αναμενόμενο κεφάλαιο κίνησης και καλύτερα από τις εκτιμήσεις της εταιρείας για αρνητικές ταμειακές ροές 1,6-1,9 δισ. ευρώ.

Η γαλλική εταιρεία τόνισε πως έλαβε παραγγελίες 9,73 δισ. ευρώ στο εξάμηνο, περισσότερες από τις αντίστοιχες των 2,65 δισ. ευρώ στο προηγούμενο έτος και τροφοδοτούμενες από την ισχυρή ζήτηση στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και 1,4 δισ. ευρώ παραγγελία στη Δανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του α’ εξαμήνου διαμορφώθηκε στα 76,36 δισ. ευρώ, υψηλότερα 91% από το προηγούμενο έτος.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων διαμορφώθηκαν στα 335 εκατ. ευρώ στο διάστημα Απριλίου – Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας αύξηση από τα 2,63 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης