Σε πορεία «σταθερής ανάκαμψης» βρίσκεται από τον Μάρτιο ο κινεζικός κολοσσός Alibaba, μετά το πλήγμα στις δραστηριότητές του νωρίτερα μέσα στο έτος από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα καθαρά κέρδη της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου για το δ’ τρίμηνο χρήσης διαμορφώθηκαν σε 3,1 δισ. γουάν (447 εκατ. δολ.) ή 1,16 γουάν ανά μετοχή, έναντι 25,8 δισ. γουάν ή 9,84 γουάν ανά μετοχή, την ίδια περίοδο πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη της Alibaba διαμορφώθηκαν σε 9,20 γουάν ανά μετοχή, έναντι 8,57 γουάν ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, ενώ αναλυτές σε έρευνα της FactSet προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη 6,05 γουάν.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 114,3 δισ. γουάν, έναντι 93,5 δισ. γουάν πέρυσι, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο έσοδα 107,5 δισ. γουάν.

«Μολονότι η πανδημία επέδρασε σε μεγάλο μέρος των εμπορικών δραστηριοτήτων μας εντός Κίνας από τα τέλη Ιανουαρίου, βλέπουμε σταθερή ανάκαμψη ήδη από τον Μάρτιο» ανέφερε σε δήλωσή της η CFO του ομίλου, Maggie Wu.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των πελατών, σε ετήσια βάση, όσον αφορά την Κίνα, έφτασε τα 726 εκατομμύρια, αυξημένος κατά 15 εκατ. σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η εισηγμένη στις ΗΠΑ μετοχή της εταιρείας σημείωνε άνοδο 0,4% στις ηλεκτρονικές προσυνεδριακές συναλλαγές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης