Η Alibaba δεν αναμένει κάποια σημαντική επίδραση από την καταστολή που ξεκίνησε στην Κίνα εναντίον αντιμονοπωλιακών μεθόδων και η οποία θα την ωθήσει να αναθεωρήσει το πώς αλληλεπιδρά με τους εμπόρους, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος.

Οι δηλώσεις του έρχονται μετά από το πρόστιμο 2,75 δισ. δολαρίων που επιβλήθηκε στον όμιλο ηλεκτρονικού εμπορίου, για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται 9% στο Χονγκ Κονγκ, καθώς αφαιρέθηκε η βασική πηγή ανησυχίας για την εταιρεία, και μετά την ανακούφιση ότι το πρόστιμο και τα μέτρα που κλήθηκε να πάρει δεν ήταν πιο επαχθή.

Η Alibaba βρίσκεται υπό αυστηρό έλεγχο μετά από τη δημόσια κριτική που άσκησε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Jack Ma, στο κινεζικό ρυθμιστικό σύστημα τον περασμένο Οκτώβριο.

Στο πλαίσιο των «διορθώσεων» που ζήτησαν οι ρυθμιστικές αρχές, η Alibaba θα καταστήσει πιο εύκολο στους εμπόρους να κάνουν business μαζί της, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Daniel Zhang, σε διαδικτυακό συνέδριο για ΜΜΕ και αναλυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Πεκίνο θέλει η Alibaba να σταματήσει να απαιτεί από τους εμπόρους να επιλέξουν μεταξύ του να κάνουν business μαζί της και με άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες, μια πρακτική γνωστή ως «εμπορική αποκλειστικότητα», για την οποία οι επικριτές τονίζουν πως έχει βοηθήσει την εταιρεία να γίνει η μεγαλύτερη στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Κίνα.

Στελέχη της Alibaba δήλωσαν πως, παρά το πρόστιμο-ρεκόρ των 2,75 δισ. δολαρίων και τα μέτρα που επέβαλαν οι αρχές, παραμένουν σίγουροι για τη συνολική υποστήριξη της κυβέρνησης από την εταιρεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης