Άκτωρ-ΤΕΡΝΑ θα ολοκληρώσουν τον άξονα Άκτιο-Αμβρακία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018, 13:39
Άκτωρ-ΤΕΡΝΑ θα ολοκληρώσουν τον άξονα Άκτιο-Αμβρακία
Το σχήμα των εταιρειών Άκτωρ-ΤΕΡΝΑ αποτελεί τον προσωρινό μειοδότη στην εργολαβία, ύψους 150 εκατ. ευρώ, Άκτιο - Αμβρακία μήκους 48,5 χλμ., έχοντας προσφέρει έκπτωση 49,85%.

Βάσει των προσφορών που κατέθεσαν την λίστα των υποψήφιων μειοδοτών καταλαμβάνουν οι εταιρείες GD Infrastrutture (έκπτωση 42,41%), η Μυτιληναίος (έκπτωση 39,63%) και η Intrakat (έκπτωση 39,52%).

Η οδική σύνδεση Ακτίου - Αμβρακίας, μήκους 48,5 χλμ., δημοπρατήθηκε το 2009 ως τέσσερις εργολαβίες, με ανάδοχο στις τρεις πρώτες την ΑΕΓΕΚ και την Consorzio Stabile Italimprese στην τέταρτη.

Ωστόσο, οι εργασίες δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ-λόγω οικονομικών προβλημάτων των αναδόχων σε συνδυασμό με την αργή υλοποίηση των μελετών-με αποτέλεσμα το έργο να παραμείνει ημιτελές.

Πλέον, η κοινοπραξία Άκτωρ-ΤΕΡΝΑ καλείται να αποπερατώσει, μέσω της εργολαβίας-"σκούπας", όπως αποκαλείται στην αγορά, τις υπολειπόμενες εργασίες του οδικού άξονα.

Ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία αποτελεί τον πρώτο κάθετο άξονα της Ιόνιας Οδού και αναμένεται να συμβάλλει στην καλύτερη επικοινωνία των περιοχών εκατέρωθεν του Αμβρακικού.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018, 13:39