Η AstraZeneca αναμένει ότι θα έχει αυτό τον μήνα έτοιμες περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19, το οποίο έχει αναπτύξει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με την παραγωγή της να αυξάνεται σε πάνω από 200 εκατομμύρια μηνιαίως από τον Απρίλιο, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλός της Πασκάλ Σόριοτ.

Ο Mene Pangalos (Μενέλαος Πάγκαλος), επικεφαλής για τη βιοφαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας, ανέφερε ότι η εταιρεία περιμένει τα στοιχεία για το τελικό στάδιο δοκιμών του εμβολίου της στις ΗΠΑ πριν από τα τέλη Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H AstraZeneca προβλέπει ταχύτερη αύξηση των κερδών της φέτος, καθώς η ισχυρή ζήτηση για τη θεραπεία της κατά του καρκίνου και άλλες νέες θεραπείες ενισχύουν τη φαρμακοβιομηχανία που δεσμεύθηκε να μη βγάλει κέρδη από το εμβόλιο της για τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, αναμένει τα έσοδά της για το 2021 να αυξηθούν με χαμηλό διψήφιο ποσοστό και τα βασικά κέρδη της στα 5 δολάρια ανά μετοχή από 4,75 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης