Η μεγαλύτερη ιαπωνική τράπεζα, Mitsubishi UFJ Financial Group, ανακοίνωσε μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση (47%) στα καθαρά κέρδη στο σύνολο της χρήσης, καθώς τα κέρδη του προηγουμένου έτους επλήγησαν από τις χρεώσεις που ανέλαβε στη ΝΑ Ασία.

Τα κέρδη για τη χρήση που έληξε τον Μάρτιο διαμορφώθηκαν στα 777 δισ. γιεν (7,11 δισ. δολάρια) σε σχέση με στα 528.2 δισ. γιεν πριν από έναν χρόνο, ανέφερε η MUFJ σε ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 708,9 δισ. γιεν.

Τα κέρδη για το τρίμηνο μέχρι τον Μάρτιο διαμορφώθηκαν στα 170 δισ. γιεν, σε σχέση με τις ζημιές των 56,1 δισ. γιεν στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Οι ιαπωνικές τράπεζες έχουν παρατηρήσει αύξηση του δανεισμού, καθώς οι επιχειρήσεις έσπευσαν να δανειστούν στη διάρκεια της πανδημίας, ενώ τα χαμηλά επιτόκια και η συρρίκνωση του πληθυσμού έχουν πλήξει τα κέρδη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τραπεζικός δανεισμός στην Ιαπωνία αυξήθηκε 4,8% τον Απρίλιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Για την τρέχουσα χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2022, η τράπεζα, η οποία κατά το 20% ανήκει στη Morgan Stanley, αναμένει καθαρά κέρδη 850 δισ. γιεν σε σχέση με τα 733 δισ. γιεν που αναμένουν οι αναλυτές, ενώ περιμένει το πιστωτικό κόστος να διαμορφωθεί στα 350 δισ. γιεν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης