Αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους "χτυπάνε" τις γραμμές της Αγίας Πετρούπολης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, 18:44
Αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους "χτυπάνε" τις γραμμές της Αγίας Πετρούπολης

Οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες χαμηλού κόστους Ryanair, EasyJet και Wizzair είναι έτοιμες για να ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Pulkovo της Αγίας Πετρούπολης με προορισμό τις χώρες της Ευρώπης, εφόσον το αεροδρόμιο της ρωσικής αυτής πόλης εφαρμόσει το καθεστώς του "ανοιχτού ουρανού".

Οι τρεις αυτές αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης , έχουν ήδη καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις για να πραγματοποιούν απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Pulkovo προς τις ευρωπαϊκές χώρες γράφει η εφημερίδα RBK επικαλούμενη τον γενικό διευθυντή της εταιρείας BBCC ("Αεροπορικές πύλες της Βόρειας πρωτεύουσας") Λεονίντ Σεργκέγεφ, που είναι η εταιρεία ανάδοχος του αεροδρομίου Pulkovo.

Το καθεστώς του "ανοιχτού ουρανού" στην Αγία Πετρούπολη, γράφει η εφημερίδα Vedomosti, θα επιτρέψει σε κάθε ξένη αεροπορική εταιρεία να πραγματοποιεί πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο Pulkovo από οποιαδήποτε χώρα χωρίς περιορισμούς.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Μαξίμ Ακίμοφ που είναι αρμόδιος για τις μεταφορές, τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του καθεστώτος του "ανοιχτού ουρανού", δήλωσε ο εκπρόσωπος του, προσθέτοντας ότι έχουν δοθεί οι απαιτούμενες εντολές και το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, 18:44