Τα οικονομικά και λειτουργικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2020, όπως αυτά είχαν εκτιμηθεί σε πρότερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού την 19η Μάϊου 2020 επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Aegean.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της AEGEAN στο α’ τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκε σε €147,0 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση 15%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιβατική κίνηση έφτασε σε 2,1 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας μείωση 15% με την εταιρεία να εκτελεί 6% λιγότερες πτήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Η μείωση στην κίνηση και συνεπακόλουθα στον κύκλο εργασιών προήλθε εξ’ ολοκλήρου από τον μήνα Μάρτιο αντιστρέφοντας τη θετική πορεία των δύο προηγούμενων μηνών του έτους.

Οι καθαρές ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 85,4 εκατ. ευρώ από 35,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Το αποτέλεσμα του πρώτου τριμήνου 2020 επιβαρύνθηκε με αρνητικές αποτιμήσεις παραγώγων αντιστάθμισης κινδύνων ύψους €38,7 εκατ., κυρίως από την προαγορά πετρελαίου που δεν θα χρησιμοποιηθεί λόγω της αναστολής του μεγαλύτερου μέρους της δραστηριότητας το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τους τελευταίους τέσσερις μήνες ο κλάδος των αερομεταφορών διεθνώς έχει έρθει αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή κρίση. Τον Ιούνιο, μετά και τον μερικό περιορισμό της πανδημίας και την τμηματική άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις σε Ελλάδα και διεθνώς, ξεκινήσαμε τη σταδιακή επαναφορά του πτητικού μας έργου όπου και διαφάνηκε μια σταδιακή ανάκαμψη στις πωλήσεις. Σίγουρα οι επόμενοι μήνες διαφαίνονται δύσκολοι και με μεγάλη αβεβαιότητα αφού το επιχειρησιακό μας πλάνο συνδέεται άρρηκτα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης