Μεγάλη αύξηση κερδών παρουσίασε ο ΑΔΜΗΕ το πρώτο τρίμηνο του έτους, χάρη και σε θετική έκβαση δικαστικής υπόθεσης. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο οργανισμός εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 31,2 εκατ. ευρώ, τα οποία και ήταν αυξημένα κατά 113% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Ώθηση στα κέρδη έδωσε απελευθέρωση πρόβλεψης ύψους 26,6 εκατ. ευρώ, καθώς το Εφετείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση με την οποία απέρριψε αγωγή ενάγοντος εργολάβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών που ελέγχει το 51% των μετοχών του Διαχειριστή προτίθεται, σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης, να διανείμει προμέρισμα ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή ενώ το συνολικό μέρισμα για τη χρήση 2018 αναμένεται να ξεπεράσει τα 0,07 ευρώ ανά μετοχή.

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων ο ΑΔΜΗΕ επισημαίνει ότι δεσμεύεται για την έγκαιρη εκτέλεση του επενδυτικού προγράμματος ύψους 1 δισ. ευρώ έως το 2021, και στο πλαίσιο αυτό επιτάχυνε τη Φάση Γ’ της Διασύνδεσης των Κυκλάδων με στόχο να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός εντός του Ιουνίου.

Επίσης σημειώνει ότι η Φάση Β’ της Διασύνδεσης των Κυκλάδων είναι σε εξέλιξη με την επιλογή του αναδόχου για το έργο κατασκευής των υποθαλάσσιων καλωδίων που θα συνδέσουν τη Νάξο με την Πάρο και τη Μύκονο.
Με το έργο αυτό, προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ, κλείνει ο βρόχος μεταξύ των τριών αυτών νησιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη γραμμή αφετηρίας έχει εισέλθει και η Διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο με τη δημοσιοποίηση των τευχών δημοπράτησης ενώ κατατέθηκε στη ΡΑΕ η πρόταση για τη διασύνδεση των Δωδεκανήσων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης