Θεματικές επισκέψεις στην βιβλιοθήκη της Τράπεζας Ελλάδος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019, 16:10
Θεματικές επισκέψεις στην βιβλιοθήκη της Τράπεζας Ελλάδος

Η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος οργανώνει τέσσερις θεματικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι επισκέψεις αυτές, υπό τον τίτλο «Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος: ένας οικονομικός θησαυρός», θα πραγματοποιηθούν στις 19, 21, 26 και 28 Φεβρουαρίου 2019 και κατά τις ώρες 10:30 – 11:30 και 12:30 -13:30.

Οι επισκέψεις διαρθρώνονται θεματικά ως εξής:

1η επίσκεψη (Τρίτη 19 Φεβρουαρίου): Στην εισαγωγική παρουσίαση θα γίνει αναφορά στην ιστορία, την αποστολή, τις συλλογές, τη θεματολογία, τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το προσωπικό της Τράπεζας και προς το ευρύ κοινό, τις συνεργασίες, τις τεχνολογικές εξελίξεις (που την καθιστούν υβριδική) και τις μελλοντικές επιδιώξεις της Βιβλιοθήκης.

2η επίσκεψη (Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου): Μετά από μια σύντομη εισαγωγή για τη Βιβλιοθήκη, θα δοθεί έμφαση στην περιγραφή της συλλογής των σπανίων βιβλίων της, ορισμένα από τα οποία θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες.

3η επίσκεψη (Τρίτη 26 Φεβρουαρίου): Μετά από μια σύντομη εισαγωγή για τη Βιβλιοθήκη,  θα γίνει αναφορά στην οικονομική θεματολογία, σε σημαντικές εκδόσεις για την οικονομία γενικά και την ελληνική οικονομία ειδικότερα, στις πρώτες εκδόσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, σε σειρές και μοναδικά βιβλία για την οικονομική επιστήμη, που φιλοξενεί στα βιβλιοστάσιά της.

4η επίσκεψη (Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου). Μετά από μια σύντομη εισαγωγή για τη Βιβλιοθήκη, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τις ηλεκτρονικές πηγές της και κυρίως τα βασικότερα εργαλεία για την πλοήγηση στη συλλογή της, όπως ο ηλεκτρονικός κατάλογός της και το εργαλείο ενοποιημένης αναζήτησης.

Θα γίνει επίσης αναφορά στα ηλεκτρονικά περιοδικά, βιβλία και εφημερίδες, σε θεματικές ηλεκτρονικές πηγές για την οικονομική επιστήμη και τη χρηματοοικονομική και σε εργαλεία για την υποστήριξη του έργου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σε κάθε επίσκεψη υπάρχει όριο συμμετοχής 30 ατόμων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση συμμετοχής μέχρι την προηγούμενη ημέρα κάθε επίσκεψης στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@athens2018.gr. Για την είσοδο στο κτίριο είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019, 16:12