Ανταπόκριση: Μπάμπης Πετράκης

Ο Μάκης Μαρμαρίδης είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες της Αυστραλίας, στον τομέα της πληροφορικής. Αυτοδημιούργητος και πρωτοπόρος, έχει αρκετές πατέντες στο ενεργητικό του και η εταιρία του IMTG, παρέχει εφαρμογές διαχείρισης πληροφοριών και ηλεκτρονικής εκμάθησης μέσω internet,όπως επίσης και on line υποστήριξη, στις μεγαλύτερες εταιρίες της Αυστραλίας και σε διάφορες επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεργάζεται με τη μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ της Αυστραλίας, τράπεζες, την Εταιρία Υδάτων, αεροπορικές και ασφαλιστικές εταιρίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.α. Ανήκει στην δεύτερη γενιά Ελλήνων της Αυστραλίας, την “επιτυχημένη γενιά” όπως χαρακτηρίζεται από τους ομογενείς μας.

Γεννήθηκε στην Μελβούρνη από Έλληνες γονείς, αλλά η οικογένειά του επέστρεψε στην Ελλάδα, όταν ο ίδιος ήταν σε πολύ μικρή ηλικία. Πέρασε τα παιδικά και τα σχολικά του χρόνια στην Παιανία, όντας άριστος μαθητής, ενώ τα περισσότερα καλοκαίρια τα πέρασε δουλεύοντας στην επιχείρηση επίπλων του πατέρα του.

«Εκεί έμαθα, τι πάει να πει δουλειά» μας λέει. «Φτιάχναμε χειροποίητα έπιπλα υψηλής αισθητικής και από πολύ μικρός ένιωσα τη χαρά της δημιουργίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μάκης Μαρμαρίδης ήταν από τα πρώτα «τυχερά» παιδιά, που απέκτησαν πρόσβαση στο internet – τότε ήταν πολύ καινούργιο για τους ιδιώτες – και τον μάγεψε ο κόσμος του διαδικτύου.

«Να φανταστείς δεν υπήρχαν γραφικά ακόμα στις σελίδες του www (World Wide Web), αλλά χρησιμοποιούσα γραπτές εντολές μέσω του modem, για να δω πληροφορίες στο διαδίκτυο ακόμα και για να στείλω ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. ‘Ετσι έμαθα προγραμματισμό μόνος μου, και άρχισα να φτιάχνω προγράμματα στον υπολογιστή για διασκέδαση, αλλά και για επαγγελματική χρήση».
Τελείωσε το Λύκειο με άριστα και αποφάσισε να σπουδάσει κάτι σχετικό με την «μεγάλη» του «αγάπη»: Ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πληροφορική.

Η επιστροφή στην Αυστραλία

Αποφασίζει να επιστρέψει στην Αυστραλία, για να σπουδάσει πληροφορική. Πήρε το πτυχίο του με ανώτατη τιμητική διάκριση, αφού από τα 24 μαθήματα του πτυχίου στα 18 είχε υψηλή διάκριση, ενώ στα υπόλοιπα 6 τιμητική διάκριση. «Καθ΄όλη την ακαδημαϊκή μου πορεία, είχα την τύχη και τη χαρά να γνωρίσω εξέχουσες προσωπικότητες του πνεύματος και της διανόησης της Αυστραλίας. Ενώ εργαζόμουν, συνέχισα να σπουδάζω για το Honours μου και περαιτέρω μεταπτυχιακές σπουδές. Μετά το πανεπιστήμιο, δούλεψα για κάποια χρόνια ως τεχνικός διαχείρισης συστημάτων, και ως αρχιτέκτονας λογισμικών εφαρμογών, στον τομέα της ηλεκτρονικής μάθησης».

Ασχολείται όλα αυτά τα χρόνια με την έρευνα στους τομείς των υπολογιστικών συστημάτων, που λειτουργούν μέσω του Internet. Έχει συμμετάσχει στην συγγραφή τριών βιβλίων, έχει εκδώσει πάρα πολλά συγγράματα και έχει παρουσιάσει το έργο του σε σεμινάρια στην Αυστραλία, την Ασία και την Αμερική.

Η δημιουργία της εταιρίας IMTG

Το 2000 ο Μάκης Μαρμαρίδης, ξεκίνησε την δική του επιχείρηση, η οποία ονομάζεται IMTG, από τα αρχικά : Information Management Technology Group. Παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης και διαχείρισης πληροφοριών για επιχειρήσεις με εφαρμογές όπως το CRM, σε περισσότερες από 30 γλώσσες και κυρίως μέσω internet, χωρίς δηλαδή η επιχείρηση να χρειάζεται servers ή άλλου είδους εξοπλισμό. Τώρα η επιχείρηση IMTG έχει αναπτυχθεί με γραφεία στο Σίδνευ, την Μελβούρνη την Καμπέρα και την Νέα Υόρκη.

«Τα ενδιαφέροντά μου τα τελευταία 15 χρόνια, παραμένουν σχεδόν τα ίδια, ασχολούμαι με την ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα των υπολογιστικών συστημάτων, εστιάζοντας στο πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα από επιχειρήσεις και οργανισμούς και να προσφέρουν καλύτερα οικονομικά, διαχειριστικά και άλλα αποτελέσματα. Επίσης, προσφέρω συμβουλές και εμπειρία σε άλλες νεοσύστατες επιχειρήσεις, που διαβλέπω ότι έχουν μέλλον και προοπτική εξέλιξης».

Η εταιρία IMTG του Μάκη Μαρμαρίδη προσφέρει επίσης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, μία πρωτοποριακή πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκμάθησης e-learning. H εφαρμογή e-learning της IMTG παρέχει την δυνατότητα εκπαίδευσης μέσω διαδικτύου σε περισσότερους από 70.000 χρήστες και σε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Αυστραλίας, αλλά και παγκοσμίως. «Επαγγελματικά, τα τελευταία 20 χρόνια έχω συνεργαστεί με πολύ μεγάλες επιχειρήσεις στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τώρα ασχολούμαι κυρίως με το πως μπορούμε να βοηθήσουμε επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και τμήματα της Κυβέρνησης, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πιο γρήγορα και αποδοτικά».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο site της εταιρίας: www.imtg.com.au  ή συνδεθείτε με τον Μάκη Μαρμαρίδη στο Linkedin: https://www.linkedin.com/pub/makis-marmaridis/6/b60/4aa

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης