Διατεθειμένη να προχωρήσει σε σημαντική αύξηση των ποσοτήτων καλαμποκιού που εισάγει από την Αργεντινή εμφανίζεται η Κίνα, μετέδωσε το Associated Press.

Σύμφωνα με τον Αργεντινό αξιωματούχο, το Πεκίνο ενδιαφέρεται για την αγορά περισσότερου καλαμποκιού από τη «χώρα του Ταγκό», τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή στον κόσμο μετά τις Η.Π.Α.. Σημειώνεται ότι το Μπουένος Άιρες υπέγραψε συμφωνία με το Πεκίνο για εξαγωγή καλαμποκιού μέσα στο 2011, αυξάνοντας τις προσδοκίες της αγοράς πως το καλαμπόκι της λατινοαμερικάνικης χώρας θα ταξιδέψει πολύ σύντομα προς το πολυπληθέστερο κράτος του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, τόσο οι έμποροι όσο και πηγές της εξαγωγικής βιομηχανίας εκτιμούν ότι ακόμα παραμένει ασαφές αν το καλαμπόκι της Αργεντινής μπορεί να εισέλθει στην κινεζική αγορά, καθώς η συμφωνία δεν καλύπτει ορισμένα από τα γενετικά τροποποιημένα στελέχη που παράγονται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Η Αργεντινή αναμένεται να πουλήσει στο εξωτερικό 13 εκατ. τόνους καλαμποκιού της παραγωγής 2011/12 και 16 εκατ. τόνους της παραγωγής του 2012/13. Οι κινεζικές εισαγωγές καλαμποκιού προβλέπεται να αυξηθούν σε 7 εκατ. τόνους το 2012/2013, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στην αύξηση της κτηνοτροφίας και στη βιομηχανική κατανάλωση.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης