Τζανακόπουλος: Ο πυρήνας της κοινωνικής σύγκρουσης στην Ευρώπη είναι ο μισθός

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018, 14:47
Τζανακόπουλος: Ο πυρήνας της κοινωνικής σύγκρουσης στην Ευρώπη είναι ο μισθός
Ο πυρήνας του κοινωνικού ζητήματος και της κοινωνικής σύγκρουσης στην Ευρώπη είναι ο μισθός, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δ. Τζανακόπουλος μίλησε για διαχωριστικές γραμμές και σημείωσε ότι θα εμφανιστούν όταν το θέμα του κατώτατου μισθού τεθεί στο κόμμα και στην κυβέρνηση. Όπως είπε για το θέμα του κατώτατου μισθού, οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν αύξηση πάνω από 2-2,5%, ενώ τόνισε ότι, από την πλευρά της κυβέρνησης, «αυτό που θέλουμε, είναι να κινητοποιείται η οικονομία από τον μισθό».

Ανέφερε ότι καθημερινά δεχόμαστε πολύπλευρες πιέσεις από κατεστημένα συμφέροντα και από τις αγορές, που αντικαθιστούν με τη λειτουργία τους, τη λειτουργία της τρόικας.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι στη νέα, ιστορική φάση μετά την 21η Αυγούστου, υπάρχουν στρατηγικά διλήμματα και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, οι οποίες, όπως είπε, τίθενται από «τον τρόπο που απαντάμε στα κοινωνικά αιτήματα», ενώ ανέφερε ότι πρέπει «να μην δραπετεύσουμε από τα καθήκοντα που μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018, 14:47