Το επιχειρηματικό κεφάλαιο «Piraeus-ΤΑΝΕΟ Capital Fund» (PTCF) επενδύει στην Ανακύκλωση Στερεών Αποβλήτων Α.Ε («ΑΣΑ Α.Ε.»).

Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΑΣΑ Α.Ε, εισήλθε µε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το επιχειρηματικό κεφάλαιο (venture capital fund) PTCF. Το εν λόγω venture capital fund, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρία Piraeus Capital Management (PCM), έχει συσταθεί από κοινού με συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Ανακύκλωση Στερεών Αποβλήτων Α.Ε η οποία λειτουργεί με την σημερινή της μορφή από το 2008 έχει ως κύριο αντικείμενο την περισυλλογή κυρίως στερεών οικιακών αλλά και βιομηχανικών ανακυκλώσιμων αποβλήτων, τον διαχωρισμό τους σε επιμέρους ανακυκλώσιμα υλικά, την δεματοποίησή τους και την προώθηση στους πελάτες της εταιρίας (αποδέκτες των ανακυκλώσιμων υλικών) όπως π.χ. χαρτοβιομηχανίες, βιομηχανίες πλαστικών, βιομηχανίες μετάλλων, κλπ.

Η εταιρία παράλληλα εκτελεί και εργασίες καθαρισμού σε οργανισμούς, επιχειρήσεις, οικοδομές κλπ. από άχρηστα ή ανακυκλώσιμα στερεά υλικά (μπάζα, σιδηρικά, ξύλα, χαρτιά) τα οποία διαχωρίζει στις εγκαταστάσεις της και τα οποία προωθεί σε πελάτες ενώ τα μη ανακυκλώσιμα υπολείμματα προωθούνται στους νόμιμους ΧΥΤΑ. Τέλος η εταιρία φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως αντιπρόσωπος οίκων του εσωτερικού και του εξωτερικού, παράλληλα με την δικιά της άμεση εξαγωγική δραστηριότητα.

Από το 1994, η εταιρία λειτουργούσε το πρώτο στην Ελλάδα εργοστάσιο διαλογής του Δήμου Αμαρουσίου το οποίο ανήκε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε. ( Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε ) και είχε παραχωρηθεί στην ΑΣΑ, η οποία το λειτουργούσε με την μορφή εργολάβου και εξυπηρετούσε σχεδόν αποκλειστικά τους δήμους των βορείων προαστίων. Πρόσφατα και μέσω της συμμετοχής του PTCF η εταιρία ολοκλήρωσε τις εργασίες σε νέο ιδιόκτητο κέντρο διαλογής στον Ασπρόπυργο Αττικής, όπου πλέον εδρεύει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Σπύρος Τσίλογλου δήλωσε σχετικά ότι «η επένδυση του PTCF στην ΑΣΑ ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Με την επένδυση αυτή η εταιρία αυξάνει την παραγωγική της δυνατότητα και παράλληλα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Επίσης πετυχαίνει αποδοτικότερη ευελιξία στο σημαντικό έργο της διαχείρισης του υλικού και μπορεί να ανταποκριθεί με μεγαλύτερη αξιοπιστία και συνέπεια στην εκτέλεση συμφωνιών και συμβάσεων που συνάπτει».

Ο κ. Λουκάς Πηλίτσης, Πρόεδρος της PCM, διαχειρίστριας εταιρίας του PTCF και εκτελεστικός υπεύθυνος του Venture Capital και Private Equity (VC-PE group) του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε ότι «το group μας μέσω της επένδυσης του PTCF στην ΑΣΑ συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την «Πράσινη» επιχειρηματικότητα, επενδύοντας σε τεχνολογίες και συστήματα διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών που συμβάλλουν τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης μέσω νέων πάγιων επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην χώρα μας».

Η στρατηγική του VC-PE group του Ομίλου Πειραιώς εστιάζεται σε επενδύσεις που αναδεικνύουν την Νέα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία στους στρατηγικούς τομείς της τεχνολογίας, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας/Περιβάλλοντος και εταιρείες σε niche αγορές, που μπορούν να ανταποκριθούν με αξιώσεις στις μεγάλες προκλήσεις του παγκόσμιου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Piraeus Capital Management

Η Piraeus Capital Management Α.Ε. («PCM») ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2008, είναι μέρος του VC-PE group της Τράπεζας Πειραιώς που δραστηριοποιείται δυναμικά στο χώρο διαχείρισης επιχειρηματικών κεφαλαίων Venture Capital/Private Equity, και έχει σαν αντικείμενο την διαχείριση του επιχειρηματικού κεφαλαίου «Piraeus-ΤΑΝΕΟ Capital Fund» (PTCF).

Η PCM, μέσω του PTCF, έχει υπό διαχείριση κεφαλαία συνολικού ύψους €30 εκ. To PTCF πραγματοποίησε την πρώτη του επένδυση τον Αύγουστο του 2009 και μέχρι τώρα έχει ήδη επενδύσει σε 5 συνολικά εταιρίες., που εστιάζονται στους στρατηγικούς τομείς της τεχνολογίας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας/περιβάλλοντος και συγκεκριμένων niche αγορών, με σημαντικές εξαγωγικές δραστηριότητες.

Όπως δήλωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της PCM κ. ‘Ιων Εγγλέζος, «η PCM σήμερα, μέσω του PTCF, διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο αναπτυσσόμενων εταιριών που διαθέτουν ξεκάθαρο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, δυναμική διοικητική ομάδα και εξωστρεφή χαρακτήρα. Σκοπός μας είναι και το 2012 να συνεχίσουμε δυναμικά να αξιολογούμε και να εντοπίζουμε τις επόμενες επενδυτικές ευκαιρίες. Πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν εταιρίες με καινοτόμα χαρακτηριστικά και εξωστρεφή προσανατολισμό που μπορούν να αναπτυχθούν με ταχείς ρυθμούς και να δημιουργήσουν πραγματικές υπεραξίες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης