Μετά τις πισίνες, τα σκάφη αναψυχής, τις καταθέσεις που έκαναν… φτερά για πιο «ασφαλείς» προορισμούς, στο στόχαστρο του Σ.Δ.Ο.Ε. μπαίνουν τώρα τα πολυτελή αυτοκίνητα, καθώς ετοιμάζονται να κάνουν φύλλο και φτερό τις φορολογικές δηλώσεις περίπου 40.000 ιδιοκτητών αυτοκινήτων κυβισμού άνω των 2.700 κ.ε..

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομιών, περίπου 6.000 έως 7.000 εξ αυτών δηλώνουν εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα που δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την απόκτηση των συγκεκριμένων πανάκριβων οχημάτων, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται θηριώδη τζιπ, Πόρσε, μέχρι και Φεράρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αγρότη από τη Θήβα που τράβηξε την προσοχή των οικονομικών ελεγκτών, καθώς είχε στην κατοχή του μια πανάκριβη Φεράρι, αξίας άνω των 200.000 ευρώ, την ώρα όμως που δήλωνε πολύτεκνος, με έσοδα περί τα 30.000 ευρώ τον χρόνο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των επιτελών του Σ.Δ.Ο.Ε., θα αρχίσει ηλεκτρονική αναζήτηση και διασταύρωση των φορολογικών δηλώσεων των ιδιοκτητών Ι.Χ. κυβισμού άνω των 2.700 κ.ε., προκειμένου να αντληθούν έσοδα προς τη «μαύρη τρύπα» των δημόσιων ταμείων.

Ο έλεγχος θα ξεκινήσει από τους κατόχους αυτοκινήτων η αξία των οποίων δεν αντιστοιχεί στα δηλωθέντα εισοδήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης