Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο σε λίγη ώρα αναμένεται να αρχίσει σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με σκοπό την οριστικοποίηση του πακέτου θετικών μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση έως τις 15 Μαΐου, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

O υπουργός Οικονομικών κατά την είσοδό του στο Μέγαρο Μαξίμου

Εξαγγελίες Τσακαλώτου από τα Γρεβενά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για την εφαρμογή των 120 δόσεων στην ρύθμιση οφειλών στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα «Οικονομία και Κοινωνία μετά τα μνημόνια» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δεσκάτης στα Γρεβενά.

«Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε όσους από τους πολίτες έχουν ανάγκη τη ρύθμιση και έχουν τη διάθεση να πληρώσουν τις οφειλές τους και όχι να ικανοποιήσουμε πολίτες που δεν έχουν ανάγκη μιας τέτοιας ρύθμισης για τις εκκρεμότητές τους» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.  

Ανακοίνωσε ακόμη, ότι κατά τη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα υπάρξει ευρεία συζήτηση για την κατάρτιση ενός σχεδίου που θα αφορά τον τρόπο διάθεσης μέρους του πλεονάσματος 2019 – 2020Ανακοίνωσε ακόμη, ότι κατά τη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα υπάρξει ευρεία συζήτηση για την κατάρτιση ενός σχεδίου που θα αφορά τον τρόπο διάθεσης μέρους του πλεονάσματος 2019 – 2020.

Άφησε να εννοηθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ότι δεν θα δοθεί υπό την μορφή κοινωνικού μερίσματος που μοιράστηκε το προηγούμενο έτος και τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αλλά εξετάζονται άλλες λύσεις που να έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα.

Το πετρέλαιο θέρμανσης

Αναφερόμενος στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ορισμένες αλλαγές ως προς την παροχή του επιδόματος θέρμανσης, όπως «να δίδεται με βάση το υψόμετρο που είναι τοποθετημένοι οι οικισμοί, οι πόλεις και τα χωριά» θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη ενίσχυση των πολιτών που διαμένουν σε περιοχές όπου πραγματικά λόγω υψομέτρου η ανάγκη θέρμανσης είναι διαφορετική και οπωσδήποτε μεγαλύτερη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης