Σε περαιτέρω ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και πολιτικών κομμάτων, πριν από την έναρξη του διαγωνισμού αξιοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), θα προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό αποφάσισε την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, μετά και από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο έκρινε ως μη ικανοποιητική τη βελτιωμένη οικονομική προσφορά της ΣΑΝΤΑ Α.Ε., μοναδικού συμμετέχοντος στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ακίνητου στην Αγία Τριάδα και κήρυξε τον διαγωνισμό άγονο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε το πλαίσιο δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού σε μια φάση, για το Ξενία στον Καρτερό Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα. Το Ξενία Καρτερού, έργο του Αρχιτέκτονα ‘Αρη Κωσταντινίδη, που κτίστηκε το 1966, παραμένει εγκαταλελειμμένο από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, ενώ έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο. Το ακίνητο είναι συνολικής έκτασης 315 στρεμμάτων και γειτνιάζει με την πόλη και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης