«Συνεργασία με την τράπεζα των BRICS δεν συνεπάγεται μνημόνιο»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015, 13:23
«Συνεργασία με την τράπεζα των BRICS δεν συνεπάγεται μνημόνιο»
«Δεν θα υπάρχει μνημόνιο για την Ελλάδα σε μία πιθανή συνεργασία της χώρας με τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (New Development Bank)» τόνισε ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος ορίστηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη υπεύθυνος για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και αναφερόμενος σε μία πιθανή συμμετοχή της Ελλάδας στην τράπεζα των BRICS, ο κ. Ρουμελιώτης είπε πως η ελληνική κυβέρνηση αναζητεί και άλλους τρόπους για να στηριχθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, εκφράζοντας παράλληλα την άποψή του ότι μία τέτοια συμφωνία δεν θα έβλαπτε κανέναν.

«Όταν η ίδια η Αμερική συνεργάζεται με την Κίνα, δεν μπορεί να πει κανείς ότι η Ελλάδα θα έκανε μία λάθος κίνηση με τη συμμετοχή της στην τράπεζα των BRICS» σημείωσε και διευκρίνισε ότι ο ίδιος «διερευνά απλά τη δυνατότητα συμμετοχής της χώρας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS και τίποτε άλλο».

Ερωτηθείς τι θα διεκδικήσει η Ελλάδα από τα BRICS, o πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία επαφή για το θέμα και εξήγησε ότι στόχος είναι «να διερευνήσουμε τη δυνατότητα συμμετοχής μας με τους καλύτερους δυνατούς όρους».

Ο κ. Ρουμελιώτης επεσήμανε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα μνημόνιο με τα BRICS, σημειώνοντας ότι πρόκειται «για τη συμμετοχή της χώρας σε μία τράπεζα, προκειμένου να διευκολυνθεί η Ελλάδα στην ανάπτυξη έργων υποδομής».

Διαβάστε επίσης: O Ρουμελιώτης αναλαμβάνει το σχέδιο για την τράπεζα των BRICS
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015, 15:00

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015, 13:28