Στη δεύτερη μεγαλύτερη πολυεθνική στην αγορά της μπίρας μετατρέπεται ο όμιλος Carlsberg που συγχωνεύεται με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία που είναι η τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία της χώρας. Ουσιαστικά, η Carlsberg κατέχει τη Ζυθοποιία Μύθος και συνενώνεται με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία στην οποία ανήκει η Fix.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, το νέο σχήμα θα είναι το δεύτερο ισχυρότερο στην ελληνική αγορά μπίρας με μερίδιο αγοράς της τάξης του 29%.

Η Carlsberg θα κατέχει το 51% της νέας εταιρείας και οι σημερινοί μέτοχοι της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας θα κατέχουν το υπόλοιπο 49%. Η μελλοντική σχέση μεταξύ του Ομίλου Carlsberg των υφιστάμενων μετόχων της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας θα ρυθμισθεί μέσω συμφωνίας μετόχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος της Νέας Ολυμπιακής Ζυθοποιία θα είναι ο Lars Lehmann προερχόμενος από τον Όμιλο Carlsberg και διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο Αλέξανδρος Καραφυλλίδης, επίσης, από την ομάδα της Carlsberg.

Σύμφωνα με την Carlsberg ο συνδυασμός της Fix, της ισχυρής τοπικής μάρκας της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, και της Μύθος της ισχυρής τοπικής μάρκας του Ομίλου Carlsberg θα δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων, καθιστώντας την νέα εταιρεία ένα πολύ ελκυστικό εταίρο για τους Έλληνες εμπόρους λιανικής και χονδρικής. Επιπλέον, η σύμπραξη των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει συνέργιες σε περιοχές, όπως η προμήθεια, παραγωγή και διανομή μπύρας.

Αναφερόμενος στη συγχώνευση της Μύθος Ζυθοποιία με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία ο Διευθύνων Σύμβουλος της Carlsberg Γιόργκεν Ράσμουσεν δήλωσε πως η ελληνική αγορά προσφέρει ενδιαφέρουσες ευκαιρίες και πως ο Όμιλος Carlsberg είναι ικανοποιημένος με την απόδοση της Μύθος Ζυθοποιία από τότε που ανέλαβε την επιχείρηση, ως μέρος της εξαγοράς της Scottish & Newcastle.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης