Ρουμελιώτης: Η Attica Bank θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 22:12
Ρουμελιώτης: Η Attica Bank θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο
Την αισιοδοξία του ότι η Attica Bank θα μπορέσει σύντομα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην στήριξη της παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας και ειδικότερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της τράπεζας Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μετά τις συναντήσεις που είχε στην Ουάσιγκτον με στελέχη του ΔΝΤ.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό η Attica Bank έλαβε την έγκριση από την DG Comp (γενική διεύθυνση ανταγωνισμού ΕΕ) για την έκδοση ομολόγων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την άντληση ρευστότητας από τον ELA. Με την κίνηση αυτή η Attica Bank θα αποκτήσει ισχυρή κεφαλαιακή βάση και θα προχωρήσει στην πλήρη εξυγίανσή της και συμμόρφωση στις υποδείξεις του SSM και της ΤτΕ.

Ο κ. Ρουμελιώτης ενημέρωσε επίσης τα στελέχη του ΔΝΤ ότι την ερχόμενη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του η Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού της τράπεζας, που θα εξετάσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της και θα το εισηγηθεί την ίδια ημέρα στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Το σχέδιο θα σταλεί στην ΤτΕ, ενώ το οριστικό σχέδιο υπάρχει περιθώριο, με βάση το χρονοδιάγραμμα να υποβληθεί στη DG Comp εντός διμήνου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 22:14