Ισχυρή ανάκαμψη σημειώνει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου στις διεθνείς χρηματαγορές. Η ενίσχυση του ευρώ αποδίδεται στο ενδεχόμενο να υποβάλει η Ισπανία επίσημο αίτημα για βοήθεια.

Μάλιστα οι Financial Times επικαλούμενοι Ισπανό αξιωματούχο, αναφέρουν ότι η Ισπανία είναι έτοιμη να υποβάλει επίσημο αίτημα για βοήθεια. Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να αγοράσει κρατικό χρέος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, αναφέρεται, ότι η σχετική ανακοίνωση καθυστερεί εξαιτίας των ανησυχιών για τις επιδράσεις που μπορεί να έχει σε άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Στην ώθηση του ευρώ συμβάλλει επίσης και η βελτίωση του δείκτη ZEW των οικονομικών προσδοκιών στη Γερμανία, στοιχείο που αντανακλά τον «κάπως μειωμένο» κίνδυνο για τη γερμανική οικονομία, σύμφωνα με το γερμανικό Center for European Economic Research (ZEW).

Παράλληλα δύο Γερμανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι, η χώρα είναι «ανοιχτή» στο να ζητήσει η Ισπανία μια προληπτική πιστωτική γραμμή από το ταμείο διάσωσης της Ευρώπης, σε αντίθεση με τη δημόσια τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Wolfang Schaeuble.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη στιγμή το ευρώ ενισχύεται κατά 0,79% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία μεταξύ των δύο νομισμάτων διαμορφώνεται στο $1,3050.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης