Πρωτοβουλία του Γερμανού υπουργού Εργασιας για κατώτατο ευρωπαϊκο μισθό

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019, 13:41
 Πρωτοβουλία του Γερμανού υπουργού Εργασιας για κατώτατο ευρωπαϊκο μισθό
Πρωτοβουλία για έναν ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό αναλαμβάνει ο Γερμανός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ουμπέρτους Χέιλ. «Η Γερμανία έχει επωφεληθεί πάρα πολύ από την οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης, αλλά η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων χρησιμοποιείται ξανά και ξανά για την εκμετάλλευση των ανθρώπων», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εργασίας στην Νeue Osnabrücker Zeitung. «Επομένως, είναι απαραίτητο να υπάρχουν τα ίδια ελάχιστα κοινωνικά πρότυπα στα κράτη μέλη.Θα αναπτύξουμε ένα νομικό πλαίσιο για τους κατώτατους μισθούς και τα βασικά συστήματα ασφαλείας», δήλωσε ο Xέιλ στην NOZ.

Ο σοσιαλδημοκρατης υπουργός ανακοίνωσε ότι η θέσπιση συστημάτων ελάχιστης αμοιβής και βασικής ασφάλειας θα αποτελέσει το επίκεντρο της γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το επόμενο έτος. «Μόνον αν ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη, θα συγκροτησουμε μια ΕΕ, η οποία θα εξασφαλίζει την ειρήνη και την ευημερία», τόνισε.

Τα τελευταία χρόνια, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών κρατών της ΕΕ έχει διευρυνθεί: «Αυτό απειλεί το έργο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», τόνισε ο Χέιλ.

Η κορυφαία υποψήφια του SPD για τις ευρωπαϊκές εκλογές, Καταρίνα Μπάρλει υποστήριξε την πρωτοβουλία του Χέιλ να «υπάρξει κατώτατος μισθός και βασικά συστήματα ασφαλείας σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ». «Όλοι πρέπει να μπορούν να ζήσουν από τις δουλειές τους, παντού στην ΕΕ», εξήγησε η Μπάρλει.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019, 13:44