Ενημερωτική συνάντηση για τα μέλη του διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων – Ποτών (ΣΕΒΤ), από κοινού με τη Διεύθυνση Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, αναζητώντας συνεχώς πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη βελτίωση της επιχειρηματικότητας, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στην ανάπτυξη του κλάδου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, η εκτελεστική ομάδα της διαδικτυακής πύλης Agora, παρουσίασε τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία «Συνήγορος της Αγοράς» που λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση (http://www.agora.mfa.gr).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Συνήγορος της Αγοράς» καθιστά πιο άμεση και λειτουργική τη συνεργασία της αρμόδιας Β8 Διεύθυνσης του ΥΠΕΞ με τους Έλληνες εξαγωγείς, καθώς, μεταξύ άλλων, παρέχει συμβουλές επιχειρηματικής δραστηριοποίησης σε ξένες αγορές, ενημερώνει για επιχειρηματικές ευκαιρίες και πληροφορεί για την πρόσβαση σε ευρωπαϊκά και διεθνή χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒΤ Γιάννης Γιώτης χαιρετίζοντας την εκδήλωση επεσήμανε τη μεγάλη ανάγκη της χώρας για την ανάπτυξη των εξαγωγών και τον σπουδαίο ρόλο που παίζουν οι πρεσβείες στον τομέα αυτό.

«Πιστεύουμε ότι η νέα αυτή υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο» τόνισε και πρόσθεσε: «Μέσα από στρατηγικό σχεδιασμό, κατάλληλο συντονισμό και στενότερη συνεργασία με φορείς όπως το Υπουργείο Εξωτερικών, είμαστε σίγουροι ότι θα ενισχυθεί η εξωστρέφειά μας, ενώ θα μπορέσουμε να προωθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ελληνικό brand name τροφίμων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του, ο κ. Γ. Τσίπρας, γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας, επεσήμανε τον προσανατολισμό του υπουργείου σε συνεργασίες, με στόχο την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων στον τομέα των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης