Προς πώληση η βίλα του Μουσολίνι στη Ρόδο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014, 15:14
Προς πώληση η βίλα του Μουσολίνι στη Ρόδο
Σε ένα βουνό στο νησί της Ρόδου, που πήρε την ονομασία του από τον προφήτη Ηλία, έμπιστος του Μπενίτο Μουσολίνι είχε χτίσει μια βίλα προκειμένου να μπορεί να αποσυρθεί εκεί ο δικτάτορας στα βαθιά του γεράματα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτό ήταν το σχέδιο το 1936 όταν η Ιταλία είχε καταλάβει τα Δωδεκάνησα. Ο Μουσολίνι ως γνωστόν δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Το Bloomberg συμπληρώνει ότι μισό αιώνα αργότερα η Ελλάδα, πουλάει με 50ετές leasing, την «Villa de Vecchi».

«Ένα ιστορικό διώροφο κτίσμα (κατασκευάστηκε από τις ιταλικές αρχές κατοχής), συνολικής επιφανείας 757 m2, μοναδικής αρχιτεκτονικής αξίας. Βρίσκεται σε μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, με μοναδική θέα, η οποία αποτελεί διάσημο τουριστικό προορισμό καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους» αναφέρει σχετικά με το ακίνητο στην ιστοσελίδα του το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως σημειώνει το ξένο πρακτορείο, το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει την πώληση του ακινήτου μαζί με άλλα 13  παλιά κτίρια ως υποψήφια για μικρά πολυτελή ξενοδοχεία, ελπίζοντας να αναθερμάνει την επενδυτική και τουριστική «όρεξη».

«Υπάρχει σημαντική αλλαγή στη ψυχολογία των επενδυτών για αξιοποίηση ακινήτων τους τελευταίους μήνες τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εγχώριο επίπεδο» αναφέρει στο Bloomberg ο Ανδρέας Ταπραντζής, διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ. 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014, 15:14