Πώς φουσκώνουν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017, 08:03
Πώς φουσκώνουν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ
Αντιμέτωποι με μεγάλες προσαυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, που αφορούν κυρίως στους χειμερινούς μήνες, από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο, έρχονται χιλιάδες καταναλωτές.

Ο χειμώνας εφέτος ήταν πολύ βαρύς και το πετρέλαιο θέρμανσης πανάκριβο λόγω και της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Έτσι, χιλιάδες ήταν τα νοικοκυριά που αύξησαν τη χρήση άλλων θερμαντικών μέσων (ηλεκτρικά καλοριφέρ, ηλεκτρικές κουβέρτες, αφυγραντήρες ή κλιματιστικά), με αποτέλεσμα να «γράψει» και περισσότερες κιλοβατώρες το ρολόι της ΔΕΗ.Οι… «λοιπές χρεώσεις»

Οι χρεώσεις, οι οποίες κλιμακώνονται ανάλογα με την κατανάλωση, δεν αντιστοιχούν απλώς στα ποσά που εισπράττει η ΔΕΗ ή άλλος πάροχος για την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και στις «λοιπές χρεώσεις», που προσαυξάνουν τον λογαριασμό έως και κατά 76% -μάλιστα- προ φόρων.

Όπως φαίνεται και στα στοιχεία που ακολουθούν, το πραγματικό κόστος μιας κιλοβατώρας, αν προστεθούν και οι φόροι και οι λοιπές χρεώσεις, κυμαίνεται από 0,1695 ευρώ έως 0,17056 ευρώ για όσους έχουν κατανάλωση (στο κανονικό τιμολόγιο) έως και 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Για όσους ξεπεράσουν αυτό το όριο, η χρέωση εκτοξεύεται στα 0,20645 έως 0,209745 ευρώ.

Πρόκειται για «καπέλο» της τάξεως του 23% στο σύνολο του λογαριασμού.

Δείτε τους πίνακες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Ναυτεμπορική»:Οι υπολογισμοί αφορούν σε τριφασική παροχή για 120 ημέρες κατανάλωσης και περιλαμβάνονται όλοι οι φόροι που βαραίνουν το ηλεκτρικό ρεύμα.Όπως απλώς προκύπτει, όποιος υπερβεί τις 2.000 κιλοβατώρες στο τετράμηνο «καίγεται». Σημειωτέον οι πίνακες δεν περιλαμβάνουν ούτε τα δημοτικά τέλη και φόρους, που επίσης εισπράττονται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, ούτε και το τέλος υπέρ της ΕΡΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017, 08:10