Συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παρέθεσε το πρωί της Τρίτης ο Γενικός Διευθυντής της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ, στην οποία ανακοίνωσε την αναστολή της επένδυσης στις Σκουριές Χαλκιδικής.

«Η Eldorado μέχρι σήμερα έχει επενδύσει πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια, από τα οποία τα 120 πήγαν στο Δημόσιο δημιουργώντας 2000 άμεσες και 3000 έμμεσες θέσεις εργασίας» δήλωσε αρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Eldorado έχει υπάρξει ένας αφοσιωμένος, υπεύθυνος και υπομονετικός εταίρος προς την Πολιτεία και τις κοινότητες γύρω από τα μεταλλεία, όμως από το 2012 έχει να αντιμετωπίσει τη μη εκπλήρωση από πλευράς της πολιτείας των υποχρεώσεών της στην έκδοση των απαιτούμενων αδειών και εγκρίσεων. Οι κίνδυνοι που δημιουργεί το υπουργείο με τη μη χορήγηση των αδειών δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε κάθε περαιτέρω επένδυση στο έργο των Σκουριών με αποτέλεσμα την απόλυση 600 εργαζομένων, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στην Ολυμπιάδα (500 θέσεις εργασίας) αν δεν εκδοθεί η εκκρεμούσα άδεια εγκατάστασης τους επόμενους μήνες» είπε και συνέχισε στρέφοντας τα βέλη του προς την κυβέρνηση:

«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να βασιστεί στις υπάρχουσες πολιτικές διαδικασίες και νόμους για την έγκυρη χορήγηση των αδειών που απαιτούνται για τα έργα. Και οι δύο πλευρές δεσμευόμαστε από το νόμο, οι άδειες δεν θα πρέπει να είναι όμηροι σε πολιτικές παρεμβάσεις και σε κάθε άλλη ατζέντα από διαφωνούσες μειοψηφίες, ευελπιστούμε σε δίκαιες και διαφανείς ρυθμίσεις και σε συνεπή και παραγωγική υλοποίησή τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στο γενικότερο επενδυτικό κλίμα της Ελλάδας και πως αυτό επηρεάζεται από την επένδυση στα μεταλλεία:

«Αυτές οι επενδύσεις αποτελούν ένα κρίσιμο τεστ για όλους τους πιθανούς μεγάλους επενδυτές, εγχώριους και διεθνείς. Θα πρέπει να αποτελούν διαφήμιση οι επενδύσεις στην Ελλάδα και προσωπικά για μένα είναι απογοητευτικό να είμαι εδώ και να σας μιλάω για τα αντίθετα».

Τις επόμενες μέρες θα γίνουν συναντήσεις των στελεχών της καναδικής εταιρίας με πολιτικούς αρχηγούς και φορείς.

Φωτογραφίες/βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Σύνταξη: Απόστολος Αγιοστρατίτης

Διαβάστε επίσης: Αναστέλλονται τα έργα στις Σκουριές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης