Αθήνα, 20 Ιουνίου 2013 – Ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS, μέλος του TÜV NORD GROUP, πιστοποίησε την εταιρεία Καλλυντικών ΣΑΡΑΝΤΗΣ με βάση το πρότυπο ISO 22716 για την Ορθή Βιομηχανική Πρακτική κατά την παραγωγή καλλυντικών. Η πιστοποίηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον TÜV NORD Czech, αφορά στους τομείς παραγωγής και συσκευασίας αντιηλιακών, προϊόντων περιποίησης μαλλιών, δέρματος και αρωματικών προϊόντων.

Η πιστοποίηση της Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής στα καλλυντικά σύμφωνα με το EN ISO 22716 αποδεικνύει στην πράξη την τήρηση από την εταιρεία ΣΑΡΑΝΤΗΣ των νομοθετικών απαιτήσεων, τη σταθερότητα της παραγωγικής διαδικασίας και της ποιότητας των προϊόντων της. Για την έκδοση του πιστοποιητικού πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση του συστήματος, της παραγωγής, του εργαστηρίου και των αναλύσεων καθώς και επιθεώρηση στους αποθηκευτικούς χώρους Α’ υλών και τελικών προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρότυπο ISO 22716

Tο Διεθνές Πρότυπο ISO 22716 περιγράφει τις απαιτήσεις για την Εφαρμογή Κανόνων Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής για όλες τις εταιρείες που παράγουν καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά. Στόχος της εφαρμογής του προτύπου είναι η εξασφάλιση της ασφάλειας των καταναλωτών και απευθύνεται, μεταξύ άλλων, στους παραγωγούς των συστατικών που προμηθεύουν τις εταιρείες καλλυντικών και στις εταιρείες συσκευασίας και διανομής καλλυντικών.

Οι εταιρείες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H εταιρεία ΣΑΡΑΝΤΗΣ ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1930 με κύριο αντικείμενο την αντιπροσώπευση και διάθεση καλλυντικών επιλεκτικής διανομής και το 1956 μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας αποτελεί η χρονιά 1994 όπου πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ξεκίνησε η έντονα εξωστρεφής πορεία της στην Ελλάδα και το εξωτερικό και η σημαντική ανάπτυξή της στους τομείς των καλλυντικών και των προϊόντων οικιακής χρήσης.

Σήμερα ο ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ αποτελεί μια από τις ηγετικές εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ανατολική Ευρώπη όπου έχει σημαντική παρουσία. Η βασική δραστηριότητα του Ομίλου είναι η παραγωγή και διανομή καλλυντικών ευρείας διανομής και προϊόντων οικιακής χρήσης, ενώ παράλληλα διατηρεί συμφωνίες αποκλειστικής αντιπροσώπευσης με διεθνείς εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων.

Πέρα από την Ελλάδα, όπου βρίσκεται η μητρική εταιρεία, ο Όμιλος έχει σημαντική παρουσία σε 8 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης μέσω θυγατρικών εταιρειών και συγκεκριμένα στις χώρες Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ουγγαρία, Π.Γ.Δ.Μ. και Βοσνία. Επιπρόσθετα, η εταιρεία διατηρεί έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 25 χώρες στην περιοχή της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, τα Βαλκάνια, την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.Επιπλέον, η εταιρεία έχει συνάψει κοινοπραξία με την Estee Lauder Hellas για την διανομή προϊόντων της Estee Lauder σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Η TÜV HELLAS είναι Φορέας Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, 100% θυγατρική του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD Group. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Έχοντας ως βασική στρατηγική κατεύθυνση την παροχή υπηρεσιών με γνώμονα τη συνέπεια, την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα, τη μεταφορά τεχνογνωσίας από και προς το εξωτερικό, την προαγωγή της Ποιότητας και την επένδυση σε σταθερό και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό, έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά της με τα μεγαλύτερα έργα Υποδομής και Ανάπτυξης της Χώρας έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 10.000 επιθεωρήσεις και πιστοποιήσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Γιώτα Χουλιαρά Ανδρέας Σουλίδης
CONCEPT Communication Strategies CONCEPT Communication Strategies
+30 210 8025662 +30 210 8025662
yhouliara@conceptcom.gr asoulidis@conceptcom.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης