Νευρικότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, μετά την παράταση κατά μία ημέρα του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα παρατείνεται μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, προκειμένου να λάβει επιπρόσθετες προσφορές από τους ομολογιούχους, ώστε να καλυφθεί ο στόχος για επανάκτηση χρέους περίπου 30 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναμένουμε να διατηρηθεί η νευρικότητα στην αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής σε ένα επιδεινούμενο διεθνές περιβάλλον» ανέφερε η IBG Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Στις 11.12, ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 842,18 μονάδες, έπειτα από άνοδο 1,10% που κατέγραψε την Παρασκευή. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 842,18 εκατομμύρια ευρώ.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, ισχυρές πιέσεις δέχονται οι κλάδοι Μέσων Ενημέρωσης (-8,5%) και Υγείας (-5,1%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες Πρώτων Υλών (+2,4%) και Τηλεπικοινωνιών (+1,9%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις μετοχές που διακινούνται, 53 ενισχύονται, 18 σημειώνουν πτώση και επτά παραμένουν σταθερές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης