Ολοκληρώθηκαν, στις 3 μετά το μεσημέρι της Κυριακής, οι εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που έχοντας στο επίκεντρο της θεματολογίας του την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, συγκέντρωσε για τέταρτη χρονιά, και επί τέσσερις συνεχείς ημέρες, στον «ομφαλό της γης» εκατοντάδες προσωπικότητες από όλον τον κόσμο και χιλιάδες συνέδρους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοργανωτής του Φόρουμ, Συμεών Τσομώκος, κάνοντας τον απολογισμό της διοργάνωσης, τόνισε: «Είχαμε έναν μαραθώνιο από την Πέμπτη το μεσημέρι, με περίπου 80 θεματικές ενότητες και 500 ομιλητές από 32 χώρες. Ευτυχώς καλύψαμε πολύ σημαντικά θέματα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή και την Ευρώπη. Κι αυτό που δεν φαίνεται είναι ότι αυτό το τετραήμερο έγιναν δεκάδες συναντήσεις, είτε εδώ στο συνεδριακό κέντρο των Δελφών είτε στην Αράχωβα είτε στην Ιτέα είτε στο Γαλαξίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Φόρουμ των Δελφών γίνεται ένας τόπος συνάντησης διακεκριμένων προσωπικοτήτων από πάρα πολλούς χώρους, της πολιτικής, της οικονομίας, των επιχειρήσεων και της διπλωματίας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι προσφέρει στη χώρα, ότι δίνει μια καλύτερη εικόνα της στα διεθνή μέσα, και στους ανθρώπους που την επισκέπτονται με αυτή την αφορμή, και ελπίζουμε κάθε χρονιά να κάνουμε κάτι καλύτερο, αυτό το φόρουμ να πηγαίνει ακόμα πιο ψηλά».

Το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουρίου-3 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκοπίου Παυλοπούλου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, με στόχο να καταγράψει τις παγκόσμιες τάσεις στην πολιτική, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, να αξιολογήσει τις επιπτώσεις τους και να σκιαγραφήσει ένα ρεαλιστικό πλαίσιο στόχων και δράσεων για τους φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης